Social icons

VÁNOCE V LISABONU

20. prosince 2016

Vánoce tady jsou zvláštní, asi jako v Itálii před třemi lety, tu atmošku to prostě nemá. I když u nás sníh nebyl x let, stejně ale člověk Vánoce pozná. Tady se s tím nějak nemůžu sžít.
Venku je to přes den na tričko, turisti se vyhřejvají, kde můžou a děti venku jedí zmrzlinu. I když je všechno večer zářivé, hrají tu koledy snad všude, malý miminko rádoby Ježíšek visí na každém domě (což je více hrůzostrašné, než vánoční) stejně to na naše Vánoce nemá. Lidi jsou všude ale stejní: honička na dárky, všude jich je tisíce, všichni někam spěchaj. Jednoduše lepší nikam nevylejzat.
Bohužel, fotek moc nemam, večer nerada fotím a nevypadá to ani hezky. Pokud mě sledujete na instastories, tak už jste něco málo mohli vidět, je to většinou děsnej kýč.
Určitě jejich Vánoce nechci hanit, každá země a kultura má svou tradici a pro lidi tady je to krásné, jako naše Vánoce pro nás. Dokonce i sladké vypadá podobně jako to naše, akorát je o něco málo větší. Pokud se mi podaří najít rodiláka, zkusím ho vyzpovídat o jejich tradicích a zítra sepíšu pokračování tohohle článku.
Trávili jste někdy Vánoce v jiné zemi? 

2 komentáře

Thank you for your lovely comments! :)