Social icons

Průvodce: Kde se najíst v Lisabonu?

18. dubna 2017
Favorite places in Lisbon, Portugal

Než abych vám zdlouhavě psala průvodce po Lisabonu, postupně budu přidávat má oblíbená místa. Začneme tedy těmi nejlepšími restauracemi.
Hlavně místa, kam často chodíme. Tentokrát jsou to spíše restaurace, dále budu přidávat tipy na všechno. A pokud vás zajímá něco konkrétně, klidně mi napište. Myslím, že osm měsíců je tak doba akorát, abych vám něco mohla doporučit.
Nejsem žádná food blogerka, jídlo fotim, jak ho přinesou, ani ho nijak neupravuji, alespoň vidíte, jak to doopravdy vypadá. Osobně jsem dost alergická na přeumělkovaný restaurace, kavárny či bary, takže to tady nečekejte. Chodíme na dobré, kvalitní a ne předražené jídlo. Je mi dost putna, zda to vypadá dobře pro instagram či blog. Jsem tady od toho, aby jste si to užili, ne fotili, že...

Santa Rita hned v centru Lisabonu
Rua de S. Mamede 24, 1100-323 (FB)
Nejlepší a nejlevnější restaurace na typické portugalské jídlo. Specializují se hlavně na rybu, takže pokud si chcete dát typickou tresku, tak tady. Ceny jsou doopravdy až neuvěřitelné. Chodí sem dost místní, ale už o ní vědí i turisti. Zkuste si raději zarezervovat místo dopředu . Obzvláště o víkendu.

Madame Petisca
R. de Santa Catarina 17, 1200-128 (WEB)
Restaurace, kterou jsem objevili teď nedávno. Funguje na bázi tapas, jídlo je o něco dražší, ale řeknu vám, takhle dobře jsme už dlouho nejedla. Je to něco úžasného. Ale kvůli tomu vám to neříkám! I když to nevypadá z venku, tato restaurace má naprosto neuvěřitelný výhled. Rezervujte si stůl během západu slunce. Doopravdy to stojí za to.

Čínské restaurace
Martin Moniz
Nelegální Čínská, to je něco, co jsem slyšela poprvé v Lisabonu, ale prý je to docela typické, například pro Paříž. Jednoduše, jsou to restaurace bez licence a jste u někoho doma na jídle.
Obývák je většinou proměněn v klasickou jídelnu, v některých dokonce podávají i alkohol. Jak jim to prochází? Policie sem chodí zadarmíčko na jídlo.
Lepší Čínskou jsem nikdy neměla, blbě mi nikdy nebylo. Všechny restaurace najdete v okolí Martin Moniz, musíte hledat, jsou v malých zapadlých uličkách. Kde vidíte čínské znaky na zvonku, zazvoňte a jděte dál. Oni už na vás budou čekat.
Otevírají vždy v sedm odpoledne, jen na večeři. Doporučuji tam jít hned po otevření, kdy tam nikdo není, vzduch není jak udírna a olej není přesmažený. Porce jsou obrovské, je lepší jít ve více lidech, každý si objedná tak dva talíře a podělíte se o to.

Restaurante Cabaças
Bairro Alto
Další klasická portugalská, není moc velká, takže si možná počkáte na místo. Ceny jsou skvělé, stejně tak jídlo. Zkuste jejich vyhlášený steak na rozpáleném kameni.

A pokud bude chuť, nezapomeňte taky ochutnat zelené víno!

Pokud chcete podpořit tyto texty a moji práci, můžete mi koupit kafe ZDE.

Favorite places in Lisbon, Portugal
Favorite places in Lisbon, Portugal
Favorite places in Lisbon, Portugal

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? DON'T FORGET TO SHARE IT. :) THANK YOU 

8 komentářů

  1. Super! Kazdym tvym clankem se do Lisabonu tesim vic a vic ��❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé tipy, všechno vypadá moc lákavě :) Třeba se někdy do Lisabonu také podívám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všetko to vyzerá pekne, hlavne tá Madame Petisca s tým krásnym výhľadom, tam by sa mi páčilo :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  4. naprosto skvělý článek, ukládám a snad co nejdříve využiju! :)

    OdpovědětVymazat
  5. oh, Lisabon je perfektný, a reštaurácie vypadajú skvele! :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  6. Great advice, would definitely use it if I was in Lisbon again (was just there a few weeks ago and loved it!).

    OdpovědětVymazat
  7. Great tips. I love gelato! It's been too long since I've had some. Enjoy a scoop for me!

    OdpovědětVymazat
  8. Aww I live in Lisbon! It's such an awesome place to live, don't you think? I've lived in paris and in barcelona and I think that lisbon has all the best things: best weather, best food, best people :D

    you have an awesome and super cool blog! i'm following! I invite you to visit my blog and to follow it too ^^
    TheNotSoGirlyGirl // Instagram // Facebook

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)