Social icons

OUR CAMINO DE SANTIAGO PATH PART I.

28. května 2017
el camino, tui, spain, redondela

Naše cesta začala hned na začátku města Tui, což je Španělské město na hranici s Portugalskem. Do Santiaga je to přesně 130km, na našem certifikátu máme ale 120km. V Tui jsme hned směřovali k místnímu kostelu a do info centra, kde nám byly předány veškeré potřebné informace, dostali jsme první razítko. Zjistili jsme i kde jsou první Albergue a co vidět v Tui.
Bohužel jsme tam přijeli večer, takže několik Albergue byly plný, takže jsme se zabydleli až v posledním Santo Domingo ve směru Santiago cesty.
el camino, tui, spain, redondela
TUI-REDONDELA
Cesta začala tedy oficiálně 6.5. 2017 v 7:00 hodin ráno, kdy jsme v klidu vyrazili. Naše první Albergu bylo Santo Domingo a cena za pokoj, kde jsme byli sami a ani do koupelny nikdo jiný nechodil, 12euro, což bylo docela dost. Ale tohle Albergue za to doopravdy stálo, protože zde byla vybavená kuchyň, tak lednice, knížky na půjčení, mapy, průvodce. Všechno, co na cestu potřebujete. Takže určitě doporučuji. Měli jsme i krásný výhled z pokoje a spalo se moc dobře. I když to tam v noci vypadalo jak z hororu.
První den byl plný energie a odhodlání, jak už to tak bývá. Znáte to. Ráno se šlo moc hezky, i když dost po silnici, to jsme totiž ještě nevěděli, že nás tý silnice čeká dost. Šli jsme i přes les, samá krásná místa a hodně cestiček. Největší bída byla vždy, když jste měli dorazit do města. Logicky. Jdete jenom po silnici a kolem vás frčej auta.
Co mi na prvním dnu hodně vadilo byla asi 7km cesta přes industriální část. Nic jiného než továrny, doopravdy hrůza. Je to ale ta původní cesta, takže jsme zvolili tuto trasu, i když jsme viděli předem cedule na možnost jít alternativní cestu, o dva kilometry delší, pravděpodobně lesem. Možná v tu chvíli jsme tu alternativu měli střihnout, protože ta cesta přes továrny, asfalt a rozpálené slunce nebyla moc eňoňuno.
První zastávka byla Porriňo (18,7km), kde jsme se zastavili jen pro razítko a oběd a pokračovali jsme dál. Skoro všichni, co jsme potkali na cestě ten den, šli s námi až do druhé zastávky tedy Redondela (15,2km).
Opět jsme dorazili později a několik Albergue bylo plných, měli jsme ale štěstí a doporučuji to i vám, abyste jste se kousli a šli až na konec města a tam našli vaše ubytování. Bude, logicky, to nejvíc prázdné a levné. A my skončili u jeptišek v hostelu Santiago Apostol de Redondela za 8euro za noc a opět jsme byli sami, i když koupelnu používali i další lidé.
Zde jsme dostali jen polštář, tudíž spacák byl potřeba. Místo bylo extrémně čisté, s wifinou a prosluněnou zahradou. Určitě doporučuji.
V samotné Redondele ani Porriňo není moc věcí k vidění, ale místa nejsou vůbec turistická, všude se dobře najíte a odpočinete si.
Až na to, že nás vytáčel neustálý asfalt, vše šlo na pohodu. Byli jsme samozřejmě úplně oddělaný, ale stále s velkou rezervou. Co stálo za návštěvu je určitě Tui, protože má moc krásné centrum a katedrálu. Další města nějaký výjimečná nebyla, ale za to cesta první den byla krásné, až na ty továrny. Pokud se tedy chystáte, zkuste alternativní cestu, určitě to poznáte kde.
Pocitově jsem byla stále ok, plná nadějí, že mi to půjde. Teď si ještě vzpomíná, že mě začali hrozně bolet kolena, protože jsme šli několikrát ze strmého kopce. Té bolesti jsem se nezbavila až do konce, takže pokud někdo víte, že máte problémy s koleny, něco si na to vezměte.
V příštím článku si povíme, jak to šlo všechno dolů.
el camino, tui, spain, redondela
el camino, tui, spain, redondela
el camino, tui, spain, redondela
el camino, tui, spain, redondela
el camino, tui, spain, redondela
el camino, tui, spain, redondela



1 komentář

Thank you for your lovely comments! :)