Social icons

Surf&Turf v Lisabonu

5. června 2017
surf, Portugal, blogger, ejnets


Nebyli jsme surfovat dlouho, jelikož si Marco při Santiagu zranil nohu. Dneska jsme šli po dlouhé době. Žádná sláva to nebyla, ale seznámím vás s mojí surfovací situací.
A abych vás nějak uvedla do článku, je to přesně 10 měsíců, co surfujeme. Tento týden sem letí moje mamka s bráchou a je to taky datum, kdy jsem si řekla, ze to konečne zkusím s profesionálním surfem. Proč? Protože konečně máme s kým chodit na pláž a můžeme surfovat oba spolu a touhle dobou jsem už očekávala, že mi to půjde.
Což o to, ono by to možná i šlo, ale čím víc se blíží datum jejich příjezdu, tím miň se mi chce surfovat.
Ja se totiž začala bát.
Před očima mam ten moment, kdy v říjnu naší kámošce profesionální surf přerazil nos, protože vylítnul nad její hlavu a ona si nestačila zakryt obličej. Nebyla dostatečně zkušená, aby si to rychle uvědomila.
A moje hlava šrotuje. Co když se to stane mě? Co když se nestihnu zakrýt a rozsekne mi lebku? Jak rychle pro mě dojede záchranka? Dojede pro mě vůbec nějaká? Co když mě vezme hned proud, který je tady hodně silný a je se mnou ámen?
Poslední dobou neustále zkouším chytnout velkou vlnu, což se z 30% jakžtakž podaří. Ta vlna má třeba metr, vyhoupnu se na ni a chyba číslo jedna, podívám se dolů. Najednou mi přijde, že je pode mnou asi 10m a vlna samozřejmě jede dál, nečeká na mě. V tu chvíli se většinou leknu a už letím.
Pokud mam štěstí, vítr odvane surf pryč, takže se jenom dostanu do pračky a je to. Pokud si to stihnu uvědomit, zakreji si hlavu a vše je ok. V mém panickém případě letím jak široká, tak dlouhé a surf mě břinkne do hlavy, nebo ploutví mě praští do boku, jako nedávno a jsem celá potom oteklá.
S profi surfem to taková sranda není, to si člověk musí řádně promyslet.
A tak, jak už to tak se mnou bývá úplně se vším, jsem na to pomalu začala házet bobek. Doba ve vodě se krátí, dneska jsem se tam nedokopala ani na podruhé. Výmluva? Je zima. Zajímavé, že v prosinci a lednu mi zima nebyla. Taky poslední dobou dost fouká, to přece nepojedeme na pláž, když tam musím žrát písek. Výmluva vedle výmluvy.
Tohle se dá krásně aplikovat na několik věcí v životě.
Pořád se něčeho bojíme. 
Čeho se třeba bojíte vy a strach vám brání zkusit něco nového nebo se posunout o další level? 
Zeptat se šéfa v práci, zda můžete dostat povýšení. Vycestovat do zahraničí. Odejít z práce, abyste si našli novou. Začít běhat, ale budou vás nebolet kolena. Nechat si udělat tetování, protože máte strach z bolesti. (můj další případ)
Jenže jak známe vesmír, přesně ty horory, co si přehrávám v hlavě, se stanou. Takže čím víc na to myslím, tím víc vím, že mě ten surf praští. Je to začarovaný kruh. Asi jako Surf&Turf, mišmaš, který stejně chcete sníst.. Jak se z něho dostat? Víte někdo?

surf, Portugal, blogger, ejnets

6 komentářů

  1. the surf is a great style of life!
    xx
    http://lailusiondenina.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně si mi připomněla, jak jsem začínala já :-)
    Strachu rozumím! Stalo se mi několikrát, že se mi utrhl leash a zůstala jsem ve vlnách, v hloubce, v impact zóně bez prkna. Myslela jsem, že se utopím... a neutopila. Od té doby jsem ale mnohem opatrnější a občas seskakuju jen pro jistotu. Hodně mi pomohlo dát si 3 lekce na Madeiře s hodným a starostlivým isntruktorem na bezpečné pláži, ale úplně jsem se strachu nezbavila.
    Pro zasmání: http://bit.ly/prvnisurfovani

    OdpovědětVymazat
  3. To je presne ono, jak i clanku o tvem surfovani das vyssi smysl :) S tim vesmirem - kolem toho se ted tocim, i v mem poslednim prispevku to zminuju. A presne - ceho se bojime...chce si to verit (co se tyce sportu, jsem vecny zacatecnik v golfu, automaticky se povazuju za losera a rikam si, ze az jednou bude to a to, pak si muzu dovolit poradny kurz a furt dokola...a nebo treba - MAM PANIKU na inline bruslich :D a zimni sporty - konecna. Surfu bych se asi taky bala, ale vyzkousela bych si to. Momentalne ale touzim po Paddle Boardingu! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám celkem strach z vody (to ne, že bych do ní nevlezla), ale pokud jsou velké vlny, tak tam jdu max po kotníky 😂 ....Takže tě obdivuji, už jen pro překonání strachu z přeraženého nosu a podobně 💪🏻. Takže já mám v plánu zkusit si tak maximálně paddleboarding, protože na něj je potřeba rovná voda 😂🙈. Ale co se surfování nemůže odepřít, jsou ty čupr fotky se surfem, u moře a tak ... je to prostě fotogenické! 😍

    OdpovědětVymazat
  5. Taky bych si to přála vyzkoušet, ale bohužel nemůžu. Klobouk dolů! Nádherné fotky, jednoduché a to je super!
    YourVee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Chcela by som toto raz v živote skúsiť! :) odmalička ma láka more, voda, vždy som sa rada potápala a vôbec mi nerobí problém aj hlbšia voda. Fotky sú nádherné a nemysli na negatívne, nalaď sa na pozitívne- nič ťa nemôže trafiť, do vody nespadneš a všetko dopadne v úplnom poriadku! :) držím palce:)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)