Social icons

CO BYCH PO LISABONU MOHLA DĚLAT.. ALE NECHCI!

17. srpna 2017
Lisabon, Lisbon, Portugal, Portugalsko, Graca, street art

USA není na mém bucket listu, byla má slova v jednom z posledních článků. Marcovi neustále tvrdím, že mě to vážně, ale vážně neláká. NIKDY NEŘÍKEJTE NIKDY. Ale když nejlevnější letenky do Peru vedou přes Miami, což je asi tak poslední místo, kam bych jela, kdybych si mohla vybrat.. tak by byla škoda se nepodívat, zda nebudou levné i o pár dní později. A samozřejmě byly, tak proč si neudělat týdenní dovču v Miami?
Trošku jsem se včera klepala, když jsme kupovali letenky. Za moje úplně poslední peníze. Jinak nemam nic. Jen svoje další úspory.

Ale víte co?

Mohla bych to šetřit na hypotéku. Nedej bože ji už splácet!
Mohla bych to šetřit na plastový kočárek pro haranta, který stojí podezřele moc peněz a má ho každá matka, která je vlastně taky dítě ještě.
Mohla bych to šetřit na svatbu. Proč bych ale dělala všechno, co ostatní a ještě je u toho zadarmo krmila a opila?
Mohla bych to šetřit na nějaký parádní auto a vozit se po tom našem malém rybníčku, aby každý viděl, jaký jsem bohatý kabrňák, když jsem možná viděla tak dno předraženého červeného vína.
Mohla bych si za to nechat dělat vlasy, barvit zuby a bělit třeba konečník (nebo je to naopak?) 
Mohla bych si najít práci a jet jen do Miami ( a pak dávat na instagram otřesný selfíčka - jako hej, tady jsem, koukej jak já cestuji), třeba na čtrnáct dní a zbytek roku utrácet za hadry, který má úplně každý. (Věřte mi, občas bych to ráda dělala!)
Mohla bych chodit s kamarádkama na kafíčka (nemohla, protože žádné nemam) a drbat u toho sousedku nebo ještě hůř, další moji kamarádku, jak má otřesnou plastovou kabelku od O a pak si ji sama koupim.
Mohla bych místo shánění kvalitních pohorek, shánět kvalitní dietní jídlo a pak se nakrucovat, jaká jsem krásná kočička.
Mohla bych to taky propít, to bych docela mohla.
Mohla bych toho udělat hodně. Ale nechci. To raději shořim bez ničeho, abych žila vyhaslý život. Každý svého štěstí strůjce a mě těší to, co dělám a jak to dělám. Těší vás to taky?

Neberte to špatně, já proti nikomu nic, pokud vás baví, to co děláte a jak to děláte, tak je to jen dobře. :) Pokud vás to ale nebaví, jste nešťastný a našli jste v těch "mohla bych", proč to ještě děláte?

Já totiž raději pojedu dělat do Peru dobrovolníka a pak procestuji celou Jižní Ameriku. Že na to nemam? Víte, kolik lidí bez keců už takto vyjelo se stovkou na kontě? A dětmi na krku? Se zdravotními problémy? Tak proč bych nemohla já? Takže v půlce listopadu dobrodružství zdar. Nejdřív nás čeká ale Španělsko, Francie a Belgie. :)
Lisabon, Lisbon, Portugal, Portugalsko, Graca, street art
Lisabon, Lisbon, Portugal, Portugalsko, Graca, street art
Lisabon, Lisbon, Portugal, Portugalsko, Graca, street art


16 komentářů

  1. Dej prosím vědět, jak ta cesta bez přílišných úspor a příjmů jde, chystám se snad někam v zimě a zatím můj spořící účet nevypadá vůbec podle svých představ :D J.

    janaintheworld.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dám! Pojedu doopravdy bez ničeho s minimálním příjmem z blogu, proto to chci i právě udělat, abych mohla dát dohromady, že to jde i bez peněz. Plánujeme hlavně couchsurfing a minimální útratu za dopravu :)

      Vymazat
  2. Anet, hezky napsano a moc vam drzim palce! Jste vzor pro vsechny, kteri neustale hledaji vymluvy (mozna i vcetne me, jsem trochu zhyckana jak prase a zatim mam jine priority ('mohla bych'), ale NIKDY nerikej nikdy, protoze treba ty me 'mohla bych' se ukazou jako spatna cesta a za pul roku budu rada okopavat hlinu na Sri Lance a jist suchy banany a pit vodu a verim, ze to taky muze byt bajecny. Jo, fakt jo a fakt nad tim nekdy premyslim, obzvlast pri vysedavani v klimatizovane kancelari a cumenim z okna na zatazenou oblohu jako prave ted... :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Anetko, mám z tebe obrovskou radost :) Tvoje články se čtou sami a naprosto obdivuji, že do všeho jdeš naplno a beze strachu. Fandím vám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se hodně líbí myšlenka toho článku. Dělat co chci a nebát se toho. Život typu pořád v práci a možná jednou na týden do Chorvatska mě neláká :) Držím aplce při vašem cestování!

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi tvůj přístup :) tak hodně štěstí při cestování :) nikdy neříkej nikdy :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já tě prostě žeru! :D
    V pár "mohla" bych se asi našla. Respektive by se mohlo najít mé budoucí já. Určitě chci jednoho dne víc cestovat, ale teď v těch 18 to beru jinak. Zatím vyčkávám, ale doufá, že jednoho dne budu tak odvážná jako ty a budu takhle cestovat.:)
    Tak cestám zdar a těším se na nové články z cest! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky, díky, díky!
    Je tak ubíjejíci poslouchat "pláč" všech těch, kdo na svůj život rezignovali, jedou kariéry od 9 do 5 (ale vlastně až příliš často dýl), ale pak ty "super" prachy nemají za co utrácet. Jednou do roka all inclusive deset dní u moře a po zbytek roku... utrácí za kraviny, kterých stejně nikdy nebudou mít dost, a pořád fňukaj.
    Život je o tom, aby se žil! Jasně, někdy to znamená máknout, ale rozhodně to neznamená hamounit a nechávat se reprezentovat horou zbytečností s chytlavými názvy! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. ánoo:)) toto som potrebovala, celkom si ma nakopla. Úplne som sa našla v tom čo píšeš a cce to zmenu :))(friško zatváram okná s kabelkami:D ) Držím vám palce, a teším sa na ďalšie články :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé Anetko, tak tenhle článek mi teď sedl jak "prdel na hrnec". Protože musím dát výdaj, který je (ne)nutný. Ale protože jedu do Asie za měsíc a atd atd...tak jsem zvažovala, zda to mám udělat. Ale zároveň, když teď to na tom účtě mám - jak mi řekla má kamarádka, peníze jsou a vždy nějaké budou! Amen.

    OdpovědětVymazat
  10. JOO! KONEČNĚ!
    Girl, poslouchám furt dokola, jak něco nejde, (v mým případě jak si cestování nemůžu dovolit a blablabla) , takže budu strašně ráda součástí tvýho dobrodružství - zatím co budu brigádičit a dřít na to svoje, žejo..

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásně napsaný článek! Je v tom tolik pravdy a odhodlání! Přeju ti hodně štěstí na tvých cestách a rozhodně o tom piš, zajímá mě to :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Ta myšlenka toho článku je prostě boží, a pak ti dojde, že to myslíš vážně a jedeš... to je ještě lepší! Super rozhodnutí :)

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Diary of M

    OdpovědětVymazat
  13. It's amazing, Pictures shows many thing and i read this blog using google translator. Because i am from India and i am a Indian Blogger. Whatever but its awesome.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc ti fandím a s tvým přístupem k životu se naprosto ztotožňuju. Držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jo, do Portugalska se už strašně dlouho chci podívat, a teď si mě opravdu nabádala!
    Máš překrásný blog!

    foodbymag.cz

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)