Social icons

BORDEAUX | CAN I MOVE HERE, PLEASE?

5. října 2017
Bordeaux, France, ejnets

Bordeaux je od Toulouse úplně, ale úplně jiné. Hlavně, co se týče architektury. Město je větší a víc to v něm žije. Zároveň si stále zachovává tu pravou Francouzskou atmosféru, o které jsem vám psala v předešlém článku Toulouse. Hodně mi připomínalo Paříž, bez davů lidí a zbytečností.
Největší atrakce je asi Miroir d'eau, tedy vodní zrcadlo, kdy hladina se zde neustále mění na zrcadlovou, bez vody či na páru, takže vznikají neuvěřitelné obrazce a zajímavá scenérie hned před krásnými budovami v tomto městě.
My jsme si hlavně užili procházky po městě a v malých uličkách, kde najdete všechny možná malé obchůdky se šaty, boty, klobouky či dobrým jídlem. Všichni opět jezdí na kole a jsou hrozně fajn.
Bordeaux se nám zalíbilo na tolik, že i přemýšlíme, zda se tam nezkusit přestěhovat na nějakou dobu. Přeci jenom by se mi vyplatily ty roky ztracené nad Francouzštinou.
Co myslíte? Bydlel jste někdo ve Francii?

EN:
Bordeaux is completely different from Toulouse, but completely different. Especially in terms of architecture. The city is bigger and more lively. At the same time, it still maintains the true French atmosphere I wrote about in the previous article from Toulouse. It reminded me a lot of Paris, but with no crowds.
The biggest attraction in Bordeaux is the Miroir d'eau (you can see in many of my photos), a water mirror where the surface is constantly changing, creating incredible images and interesting scenery in front of the city's magnificent buildings.
We mainly enjoyed walking around the city and the small streets where you can find all the possible small shops with clothing, shoes, hats or good food. Everybody uses bicycles yet again and people are super nice.
We loved Bordeaux so much that I was wondering whether to try to move there for some time. It could pay off those years lost over the French language.
What do you think? Have you ever lived in France?


Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
Bordeaux, France, ejnets
FOODIE TIPS:
Éclair je podle mě to nejlepší, co jsem v životě jedla, už jen kvůli tomu se tam musím odstěhovat. :)
Éclair is the best thing in the whole world, isn't it? In Bordeaux, I had the best one!:)
DID YOU KNOW TIPS:
Víte že, všude po Bordeaux jsou schovány tyto krásné a tajemné schránky, kde můžete měnit knihy? Doopravdy to tak funguje. Když jsme seděli v parku přišlo mnoho lidí a vyměnili si knížky ze schránky.

Did you know, that in Bordeaux there are these secret boxes with books? You can exchange your books for another one and so on. Isn't it just a great idea? :)
DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)
Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

6 komentářů

  1. Woah I would move to Bourdeaux just for the secret book boxes because who doesn't love some new books to add to their collection?! Where are you thinking of going next? x

    OdpovědětVymazat
  2. all france is just such a beautiful place! i used to live in paris, and i traveled a bit in france. is stunning!

    TheNotSoGirlyGirl // Instagram // Facebook

    OdpovědětVymazat
  3. Opět krásné fotky! Přímo Bordeaux jsem nenavštívila, ale vypadá to o něco zajímavěji než Paříž :) a když tam vidím ty makronky, tak ty jsem zrovna v létě ochutnala a nechutnaly mi, tak jsem byla celkem zklamaná :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
  4. Beautiful photos! I would love to visit. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhrné miesta ... krásne fotky. Tuším trichu závidím :D

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/?m=1

    OdpovědětVymazat
  6. Bordeaux bych moc ráda navštívila! Vypadá to z fotek fakt hezky :) Mirroir d'eau je i tady v Nantes a dělá to to samé, zrcadlová hladina, bez vody, pára, stříkající fontánky. Jinak jsem žila 4 měsíce v Rennes a teď 3 měsíce v Nantes a určitě doporučuju, ta francouzská atmosféra je něčím naprosto unikátní a nenahraditelná. Kdyžtak mrkni ke mně na blog, mám tam taky několik článků z výletů a takové poznatky ze života ve Francii.

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)