Social icons

COLOMBIA | WHAT TO LOVE ABOUT AMAZING BOGOTÁ

27. dubna 2018

Colombia was the last country where we have decided to spend more time. Obviously.
We did not hear anything nice about Bogota, especially from the Colombians. And as usual, the opposite is true. Bogota we absolutely stunning. Once you get used to this type of city, neither the distance nor the altitude will surprise you.
You can actually get used to this concrete jungle crowded with people, even more crowded with cars. And, of course, that damn altitude, although we were already use to it, but as Colombia can be first on your trip, it is better to be ready for it.
Bogotá is a full of street art. Just take care where you go, because some streets outside the city center, with the best street art, can be really dangerous.
We really liked Bogota, but it won't be for everyone. Three days are enough for this city, it depends what you want to see and how much you want to enjoy the vibe.
Our favourite places in Bogota:
We have spent most of the time in Bogota Beer Company. Finding a solid beer in South America is not easy. The BBC is a classic pub with seriously good beer. So good we decided to stay halftime of our stay there and later on in Medellin.
As I have written above, street art is amazing. It can be found throughout the city and the street art tour is highly recommended everywhere. Unfortunately, we didn't have time and we prefered to do everything on our own.
Bolivar Square is the main square of Bogota and all the streets leading to it and its surroundings are beautiful. I strongly recommend you to spend few hours in this neighborhood to find the real charm of Bogota.
There is a funicular to the famous Monserrate Mountain, the altitude would probably kill you if you had to walk it up. Rather walk down, you will enjoy the view more. And there are truly exceptional views of Bogota and its surroundings.
Candelaria is the best district in Bogota where you can enjoy traditional dishes like Tamal, street art, colorful colonial houses and very hip and trendy cafes, bars and great atmosphere. This was my favourite place in Bogota so most of the photos are from here.
Are you a fan of Botero? In the Colombian National Museum you will find the largest collection of his works. It is truly amazing.
Are you planning to visit Bogota? Or have you been there already? Let me know in the comments.


CZ: Kolumbie byla poslední země, kde jsme se rozhodli strávit více času. Samozřejmě.
O Bogotě jsme neslyšeli nic hezkého, hlavně od Kolumbijců. Jak už to tak u nás bývá, opak je pravdou. Bogotu jsme si absolutně zamilovali. Když si člověk zvykne na tento typ měst, ani vzdálenosti a nadmořská výška vás nikterak nepřekvapí.
Dá se zvyknout na ty betonové džungle přecpané lidmi, ještě více přecpané auty a hory kam se člověk podívá. A samozřejmě tu proklatou nadmořskou výšku, sice jsme už byli připraveni, ale jen takový malý travel tip, pokud je Kolumbie hned na začátku vaší cesty, Bogotá je vysoko.
Bogotá je vyhlášená street artem, mé první kroky právě vedli do míst, kde jich najdete nejvíce. Tak daleko, až mě můj drahý musel táhnout pryč, jelikož jsme vlezli někam, kam jsme neměli. Ale stálo to za to. Doopravdy je toho narvaná a nejraději bych ty stěny objímala do nekonečna.
Nám se Bogotá líbila, ale asi nebude pro každého. Tři dny vám bohatě stačí, záleží, co všechno chcete stihnout a jak moc si chcete užít její vibe. Mně by nestačil ani týden.
Naši oblíbenci v Bogotě:
Většinu času jsme strávili v Bogotá Beer Company. Najít solidní pivo v Jižní Americe není úplně jednoduché. BBC je klasická hospoda, taková, jakou mají pivaři rádi, akorát má šmrnc a samozřejmě, až moc dobré pivo. Tak moc dobré, že jsme se rozhodli tam strávit polovinu pobytu. Popravdě na to pivo neustále vzpomínám s velkou láskou a kdybych mohla, tak se snad vrátím jen kvůli tomu.
Jak už jsem psala výše, street art je tu úžasný. Dá se najít po celém městě a street art tour je velmi doporučována. My na to bohužel neměli čas a raději vše děláme na vlastní pěst, tudíž jsme se rozhodli hledat stěny sami a také to fungovalo.
Bolivar Square je hlavní náměstí Bogoty a všechny ulici vedoucí k němu a jeho okolí jsou nádherné. Doporučuji v jeho okolí strávit pár hodin, abyste našli to pravé kouzlo Bogoty.
Na slavnou horu Monserrate vede lanovka, nemusíte se samozřejmě do toho kopce šplhat, v té nadmořské výšce by to bylo vražda. Procházka dolů ale není vůbec špatná, doporučuji. Každopádně na samotném kopci máte výjimečný výhled na Bogotu a její okolí.
Candelaria je ta nejlepší čtvrť v Bogotě, zde seženete jejich tradiční pokrmy, street art, barevné koloniální domky a velmi hip a trendy kavárny, bary a skvělou atmosféru. Toto místo se mi líbilo nejvíce a veškeré fotky tady jsou právě odsud.
Jste fanouškem Botera? Já dost, najdete v národním kolumbijském muzeu najdete největší sbírku jeho děl. Samozřejmě, mnoho dalšího.
Navštívili jste někdy Bogotu nebo se teprve chystáte do hlavního města Kolumbie? Co říkáte na fotky, dejte vědět do komentářů!

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)



Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

15 komentářů

  1. Botera vystavovali v Rotterdamu, tak tam jsem si jeho výstavu užila :) Jinak úžasné fotky - jako vždy!

    OdpovědětVymazat
  2. Teda to je barev, tam by se mi líbilo :) Boží fotky, Anet!

    OdpovědětVymazat
  3. Ta poslední fotka je vážně krásná a celkově super článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je úžasný, hned bych se tam podívala. Hlavně ty fotky. Jak to, že vůbec takhle pořád máš čas cestovat? Zdá se mi to, nebo jsi pořád někde? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherný fotky, Anetko :) já se zamilovala do Jižní Ameriky už hrozně dávno (a to jsem tam nikdy nebyla) a mám strach, že až tam jednou zavítám, už mě nikdo nedostane zpátky do Evropy:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak fotky mluví za vše, nádhera! :) pobavila mě ta fotka s tím Homerem na zdi :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  7. Haha, ten Tvůj street art! :D Do té doby, naž jsem poprvé navštívila Tvůj blog, jsem netušila, že jich je po světě tolik! :D :D A máš ty nejbarevnější fotky, co znám! :)

    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
  8. Hezkej článek a máš opravdu nádherný fotky :-)
    verrygusto

    OdpovědětVymazat
  9. Hey dear! I am portuguese and im stunning with your blog <3
    Love your post and followed your blog :)
    I want invite you to visit and follow my blog back <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky!
    Jinak je pravda, že Kolumbijci nepějí na jejich hlavní město zrovna ódy. Mám kamaráda, který je z Bogoty a když jsem se ho ptala, jestli stojí za to si do jeho rodného města zajet, netvářil se zrovna nejnadšeněji. :D
    Každopádně mě děsně vyděsily ty panenky na balkóně!
    A zamilovala jsem se do toho street artu z Alenky ♥

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
  11. Skvely tipy a pekny fotky! Urcite se na Montserrat a do muzea Botero vydame. Taky jsme o Bogote moc dobryho neslyseli jak od Kolumbijcu, tak od turistu. Bogota nas prvnimi dojmy dost zklamala: manipulace letu, zpozdena zavazadla, podvodny taxi pokus, negunkcni sprcha v guest housu, ztraceni partnera vecer v centru atd. :D zkratka super privitani... Ale dnes to pokoril objev street artu v La Candelaria, krasne kolonialni architektury, muzeum zlata... ale stejne musim rict, ze pro nas Medellin a paisa lidi asi vedou.

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné fotky. Ty nikdy nezklameš a vybereš top fotky :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to vypadá opravdu překrásně! :) Jsem ráda, že nakonec místo předčilo očekávání. Pěkné fotky!
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)