Social icons

The TIME of my life | Erasmus

4. července 2013

Ráda bych napsala k Erasmu několik slov, díky kterým vás přesvědčím, že máte vyjet taky. Možná si myslíte, že je to moc dlouhá doba pryč od vaší rodné země, bez rodiny a vašich přátel nebo třeba přítele/přítelkyně. Můžu vám říct rovnou, že není. Uteče to jako voda, snad ještě rychleji. Pět měsíců je nenávratně pryč. Pět měsíců, co změnilo můj život. Doopravdy. 
Dalo mi toho neskutečně moc. To, že si uděláte přátelé pomalu po celém světě je jen jedna z mála výhod. Poznáte zemi, jinou kulturu a mravy. V mém případě jsem se dozvěděla jednu podstatnou věc, a to, že naše republika na tom vůbec není tak bídně, a že český lid není vůbec tak špatný, jak si všichni o sobě myslíme. 
Jako další výhoda je cestování, levné cestování, které vás ke konci vyždímá ze všech peněz. Ale stojí to za to! Já díky Erasmu navštívila tři nové země. Španělsko, Portugalsko a Maroko. Za mě vyhrává Portugalsko.
Spousty nových zkušeností, neskutečné párty, kdy ráno ani nevíte, že jste vlastně šli někam ven, v případě Španělska velice levný alkohol pro erasmus students a další a další nezapomenutelné zážitky.



V konečném výsledku zjistíte, že ať jste z jakékoliv země, jakékoliv národnosti či vyznání, stejně jsme všichni stejní a pokud najdete opravdové přátelé, tak je úplně jedno, odkud pocházíte. Rozdíly nejsou tak rapidní. Tak si prosím sbalte kufry a odjeďte někam konečně.



7 komentářů

  1. Prtugalsko je pecka, my tam byli v březnu a je to tam vážně moc pěkné

    OdpovědětVymazat
  2. jedu jedu :-) v srpnu Dánsko volá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som bola na Erasme pred 4 rokmi a tiež to zmenilo veľa v mojom živote. Tak sa mi zapáčilo, že som o rok išla opäť študovať do Španielska a naučila som sa nielen plynule rozprávať španielsky, ale aj som precestovala značnú časť tejto krajiny a dodnes rozhodnutie ísť študovať von na semester-dva pokladám za jedno z naj v mojom živote! Takže neváhajte nikto! :)
    Yanka z GingerYS

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)