Social icons

LIVING THE DREAM

12. března 2017


Taky vám trošičku ty slova zhořkla v puse, když jste je přečetli? Mně taky.  
A taky jste si řekli: "to nám zase bude kázat, jak se máme vydat do světa blablablabla cestování blablabla objevování a blablabla neseďte doma na zadku." Heleďte, pořád lepší, než kázání, jak maso s mlékem špatný a máte žrát kamení, že.
Uvědomila jsem si jednu věc, pokud to v sobě nemáte, tak i kdybych vám tady dala 50% slevu na všechny letenky do celého světa, stejně nikam nepojedete, protože na to prostě nejste. A to je samozřejmě úplně v pořádku! Každý má ten sen někde jinde.
Já měla tu možnost a sílu si ujasnit, že makat na nikoho od nevidim do nevidim nebudu. I kdybych měla žrát to kamení. Že za lavicí už sedět nechci a s tím se pojí i to, že nemam potřebu, aby mě neustále někdo někde shazoval, protože se jim buď nelíbí moje práce, píle či zapálení pro danou věc. Nejsem jednoduše kariérista a díky bohu za to. A taky nepotřebuji nikomu nic dokazovat.

Abych se jako obvykle nezakecala a dostala se k jádru pudla, chtěla jsem vám říct o tom, co je pro mě žít ten svůj sen. A to je jedno důležitý slovo, není to vášeň pro cestování, zkoumání, není to láska pro nová místa. 
ZVĚDAVOST. 
Je to ta nemilá lidská vlastnost, kterou dost lidí odsuzuje a proto jí dost lidí nemá. Zvědavost je přece špatná, protože jak řeknou v angličtině, zabila kočku a u nás řekneme: není hezké strkat čumák do cizího. 
Ono totiž ukojovat tu zvědavost je nejlepší. A hlavně nemít nikdy dost. Jakmile totiž máte dost, tak je s vámi ámen. Ať už děláte kariéru, vychováváte děti, pomáháte lidem či jen tak tvoříte.
Pokud jste kreativní osoba, tak musíte být jen a jen zvědaví, jinak to přece nejde.
Trvalo mi to dlouho si to uvědomit. Často jsem si myslela, že toho chci až moc a není tomu tak. Chci jen zkoumat všechny ty rohy světa, ať už jsou to jen rohy v českém ráji.
Čím totiž jste víc zvědaví, víc toho prozkoumáte, zjistíte, obohatíte se a vylezete z toho všeho zase o něco víc přechytračení.
A to je prosím vás, ten můj vysněný sen. Stále být zvědaví a stále něco objevovat a nikdy mi to není dost. A proto mi už nevadí, že se budeme znovu stěhovat. Nejen, že jsem si zvykla, ale kdo ví, co nás čeká za dalším rohem? 


10 komentářů

  1. Nemyslím si, že zvědavost je špatná vlastnost :-) Spíš záleží na druhu zvědavosti :-) Nebo na stylu, jakým se u daného člověka projevuje. Znám jen jednu nezdravou a špatnou zvědavost - když člověk strká nos do života jiného člověka, který o to nestojí a dotyčný to nerespektuje.

    Králičí máma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozrejme, ja myslela spis tu zvedavost po prozkoumavani a rozsirovani si obzoru. Ne obzoru vedle u sousedu :) :)

      Vymazat
    2. Však jo, já to vzala v odpovědi obecně :-D

      Vymazat
  2. Podle mě vycestovat by měl každý. Buď se mu to bude líbit a nebo se mu to líbit nebude a může se vrátit domů. Ale pokud nezkusí, tak neví.
    Zvědavost je fajn. Taky jí mám. A potřebu pořád zkoušet něco nového a tak. Je to vážně fajn a baví mě to :)

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
  3. Amen, Anetko, líp bych to asi nevyjádřila. :) <3

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi, jak si tu myšlenku zahrnula do širšího kontextu. Mně ta zvědavost koresponduje taky i s tou vášní a touho něco dělat. Přijde mi, pokud děláme to, co náv baví, zajímá, tak to jde docela ruku v ruce, že jsme "hladoví" po dalším, snad jsem to vyjádřila, tak jsem jsem chtěla :D

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím.. Správný druh zvědavosti je potřeba a tak nějak bych řekla, že by ji měli mít všichni, protože mi přijde strašně správné prozkoumávat svět a různé zajímavé oblasti (ať už doopravdy oblasti jako místa, nebo oblasti jako okruhy vzdělávání)

    Anet explores the World

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně napsané :) zvědavost je vlastně touha po zjištění a o poznání nových věcí, já ji nevidím jako negativní vlastnost :) http://timewithjanii.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný článek! Také je mým snem cestovat a poznávat a už se nemůžu dočkat toho, až si jednou můj sen splním! ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)