Social icons

Průvodce: Madeira | Funchal - oblíbená místa

2. dubna 2017
Jelikož mam spousty fotek, Funchal jsem rozdělila na dva články. V tomhle se dozvíte, která místa se mi nejvíc líbila, tak jdeme na to:

OTTAVIA GELATERIA
Skvělá, neturistická, pravá italská zmrzlina hned v centru Funchalu.
R. Queimada Cima 67, 9000-065 Funchal

MERCADO DOS LAVRADORES
Během týdne super turistické, ale v pátek a sobotu jsou zde každé ráno pravé trhy s rybami, ovocem, zeleninou, kořením a květinami. V tuhle dobu tam určitě zajděte. Kousek od vchodu najdete i bar s výbornými sandviči z Bolo do Caco, jak jsem psala v minulém článku.
R. Latino Coelho 38, 9060-155 Funchal

PINGO DOCE
Pingo Doce je takovej náš Kaufland. Proč vám sem něco takového píšu? Ne každý při cestování má peníze na každodenní jídlo v restauracích. Myslím, že není fér, když vám cestovatelé často servírují jen restaurace a bary, s rukou na srdci si můžeme přiznat, že to tak není a člověk si musí nakoupit i jídlo normálně. 
Zde si uděláte jak klasický nákup, tak zde mají i jídelnu, která je naprosto luxusní, za minimální peníze a za 10e se najíte jak pán klasickými pokrmy z Madeiry. 
V centru Funchalu jsou hned dva markety. 

CUCA VINTAGE SHOP
O tomhle neuvěřitelném obchůdku bude samostatný článek, jelikož jsem měla možnost udělat i rozhovor s majitelkou. Určitě navštivte.
Rua de São Pedro nº5/7

LIDO TOURS
Jsme neřidiči, takže naši cestu kolem ostrova jsme museli podniknout buď na vlastní pěst, což bylo v plánu původně, ale potom jsme zjistili, že ceny s cestovkou kolem ostrova jsou úplně za hubičku. S Lido Tours jsme obkroužili celý strov za 50e za jednoho, což bylo levnější než busem, samotný. Určitě doporučuji, jede vás velmi málo a průvodci jsou strašně vtipný.

HAMBURGUERIA DO MERCADO
Výborný burger, super obsluha a krásný místo. A pokud jste vážně jedlíci můžete zkusit jejich challenge sníst asi 2kg burger s 500g masa. Pokud to dáte do 30min, dostanete tričko, nemusíte platit a budete mít fotky v síni slávy. Pokud nechcete, běžte si prohlédnout alespoň tu síň slávy, je to sranda.
Rua da Carreira 75A, 9000-042 Funchal

I have so many photos from Funchal, that I was forced to separate it in two articles. In this one you will find out about my favorite places in Funchal and what to visit once you are there.
OTTAVIA GELATERIA
The best Italian, non touristic ice-cream in Funchal. 
R. Queimada Cima 67, 9000-065 Funchal

MERCADO DOS LAVRADORES
During the week, it was super touristic, but on Fridays and Saturdays it is full of locals as well. During these days the market gets bigger with flowers, vegetables, fruits, spices and fish. Near the entrance you will find a great bar with Bolo do Caco sandwiches.
R. Latino Coelho 38, 9060-155 Funchal

PINGO DOCE
This is a typical shopping supermaket, but let's face it: as a low cost traveller, you simply can't eat all the time in restaurants or bars. They have an amazing restaurant as well and you can eat there, for very low prices, good food from Madeira. Later on, you can make a very cheap shop here.

CUCA VINTAGE SHOP
There is going to be an article about this amazing vintage shop with even more amazing clothes. Don't forget to visit this place.
Rua de São Pedro nº5/7

LIDO TOURS
We are not drivers, which is little bit problematic once it comes to travelling. So the plan was to travel around the island on our own with public transportation, since I have read everywhere that it is quite easy in Madeira. In the end, we have found Lido Tours, a low-cost agency that takes you all around the island. It was 50e per person and we have enjoyed it very much. The guides are funny and they take you everywhere you need.

HAMBURGUERIA DO MERCADO
Yummy burger, great people, lovely place. They have an awesome challenge to eat 500g burger meat in 30min. You can win a t-shirt, you don't need to pay and you will stay on their wall of fame. Try it if you feel up to it.
Rua da Carreira 75A, 9000-042 Funchal
Madeira, Funchal, Portugal

Líbí se vám, co dělám? Můžete mi koupit kafe, na podporu tohoto blogu a mé závislosti. Protože si za to určitě nekoupím víno. :) Děkuji, že čtete a chodíte sem.

Do you like my work? You can support me by buying me a coffee. Thank you for reading and being here.

6 komentářů

  1. Ja som na Madeire ešte nebola, ale moja mamka odtiaľ prišla nadšená. Rada by som sa tam určite niekedy pozrela.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky! Ty se ti opravdu povedly :) Já jsem na Madeiře ještě nebyla, ale určitě bych tam ráda zavítala. Jinak super tipy pro ty kdo tam pojedou :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. tak to je nádhera, parádne prostredie a fotky!

    OdpovědětVymazat
  4. Božee! Všechno to vypadá úžasně! ♥ Brečím! ♥♥♥
    ................................................................................................................................................................................
    Znám tě už moc dlouho a jsi mi hrozně milá a sympatická a hodňoučká (až je mi úplně blbý psát ti tohle, jak jsi miloučká! :D ) ! ♥ Mám tě moc ráda!!! ♥♥♥
    Mám také blog a je to něco, co miluju, a tak by mě nehorázně potěšilo, kdyby ses na můj blog podívala! Moc by mě zajímal tvůj názor!
    Uděláš mi tím největší radost na světě!
    Přeji ti mnoho štěstí, lásky a úspěchů!
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé tipy, díky moc! Asi si je vytisknu a založím do průvodce, protože na Madeiru letím příští týden. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. I agree with this! I always try to take care of my feet, since I move around most of the day. I can’t have them not working! Spain Travel

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)