Social icons

Kde vyfotit ty nejlepší fotky v Lisabonu?

20. května 2017
perfect instagram photos in Lisbon
Lisbon je super instagram friendly, je tady tolik míst, kde vyfotit skvělou fotku a když chytnete zlatou hodinku a umíte si s konceptem fotky trochu pohrát, máte vyhráno.
Hned když jsme přijeli do Lisabonu, tak jsem se dozvěděla, že díky světlu před a během západu slunce je v ulicích, zvláštní až magické světlo. Má to něco společného s odrazem světa od řeky Tagus, která protéká Lisabonem.
Původně jsem tenhle článek chtěla dát dohromady, až odjedeme, protože jsem se o své místa nechtěla podělit. Jsem totiž docela malicherná, ale nakonec chuť sdílet a radost z dalších krásných fotek mě přemohla. Snad vám tato místa pomůžou a třeba z nich vykouzlíte ještě něco lepšího než já, což je dost pravděpodobně možné. Pokud se vám článek líbil, pomohl vám či jste ho zneužili, tak ho prosím nezapomeňte sdílet. :)

Pokud chcete podpořit tyto texty a moji práci, můžete mi koupit kafe ZDE.

Lisbon is insagram friendly like 90% of all times, since the sun is always up and the city itself is picturesque and colorful. You can take perfect photos almost everywhere without big effort.
When we moved to Lisbon, I have heart that there is this magical light always during sunset, because of the streets and river near the city. Or something like this. The point is, that the light is really pure magic sometimes and you can't stop yourself from taking tons of photos.
My photos are NOT definitely instagram perfect like 'millions of followers and likes in one minute' but this article can give you a small clue, where and when to go to take exactly those great photos. If you find it helpful, please don't forget to share it.

You can support my work by buying me a coffee HERE. Thank you. :)
perfect instagram photos in Lisbon
PINK STREET
Barevný ráj, chytnout tuhle ulici bez lidí je nemožný. Ale je růžová, kolem jsou barevný baráčky a světlo je skoro celý den dobrý, takže se člověk snaží. Pink Street, alias bývala bordel street, protože to byl známý red light distric a přemalovali ji na růžovo, aby se zbavili toho oparu prostituce, který tam stejně stále je, je pro instagram jak dělaná.

Colorful heaven, but to see this street without people is impossible. Well, it is pink and there are colorful houses around so it is definitely worth it. It is actually an ex "red light district" of Lisbon. But the Lisboetas didn't like the way it was, so they painted it pink and now it's of course so much better. No kinky stuff happening here. At all.
perfect instagram photos in Lisbon
FEIRA DA LADRA
Blešák každé úterý a sobotu v Alfamě, hned kousek od Lisabonského panteonu. Stěny, které vedou podél blešáku, jsou pokryté kachličkami s tím nejkrásnějším street artem, co v Lisabonu najdete a ž ho tady je. Pokud se chcete v klidu u stěny vyfotit, samozřejmě nechoďte během blešáku, zbylé dny tam nikdo není a máte čas na focení.

There is a flea market every Tuesday and Saturday, so if you wanna take good photos of these beautiful street art azulejos, don't come here in these days from dawn to dusk. It is all around on the walls, huge mosaics with colorful and funny signs. It is my favorite place to take colorful photos, in Alfama near Pantheon. 
perfect instagram photos in Lisbon
VILLAGE UNDERGROUND
Tohle místo, hned vedle Lx factory je instagramový ráj, asi jako to v Londýně. Nechoďte sem fotit o víkendu, jsou zde dost místní a pořádají se zde akce. Zkuste to ráno, než se otevře kavárna. Poslední dobou je to dost na štýru, my tam fotili naposledy v lednu, kdy přes zimu a všední den tam nikdo nebyl.

Like in London, this place is super instagram approved, artistic and little bit hipster kind of place. Don't try it during weekend, since there are tons of locals and tourists around. It is better in the morning, before the café opens. You will play here for hours, I can promise that.
perfect instagram photos in Lisbon
MCDONALDS IN BELEM
Nejkrásnější McDonald, co jsem kdy viděla. Vůbec byste to na dálku nepoznali, proto mi to tak dlouho trvalo ho najít a přitom je hned naproti Pasteis de Belem. Je celý růžový s bílým nápisem, co víc si můžete přát? Opět připomíná, víkend je v Belému TABU.

The most stylish and cute McDonalds, I have ever seen in my life. It is pink, almost invisible with white sign. How much do you want from instagram picture? Just skip weekends again, it is really near to Pasteis de Belem and you will have to deal with trillion people.
perfect instagram photos in Lisbon
LX FACTORY
Osobně, nemam to tam ráda. Je to tak strašně turistický a předražený a rádoby "jsem tak strašně moc hipster až mě to bolí a fyzicky ubližuje lidem okolo mě" ALE! Nejvíc instagram approved kavárny, bary. Znáte to, jakmile tam přijdete bez Macu, odeženou vás koštětem a polijou matcha humusem. Okolo je ale krásný street art a na střeše Lx Factory má být skvělý bar, kde jsem ještě nikdy nebyla.

I really, really don't like Lx Factory. It is just so superficial, too much hipster, too much expensive. But instagram approved, of course. The street art is amazing and there are many cute cafés for those "I am just resting with my matcha for 20e" photos, if you are into these things..
perfect instagram photos in Lisbon
LISBON IN MAY
Začátek a půlka května, to je čas kdy Lisabon celý kvete touhle fialovou nádherou, což je prý Jacarandá strom. Tenhle jarní/letní čas, tahle fotka a její úprava mě dostala až na A Color Story instagram (TADY). Kdo mě čtete, tak víte, že to je moje úplně nejoblíbenější aplikace na úpravu fotek.

Planning your holiday for next year? Lisbon in May is pure magic, purple everywhere. These are the Jacardá trees and you can find them all around the city. This photo of me and these trees got me to A Color Story instagram page (HERE). It is my most favorite app for photos, so you can imagine my happiness.
perfect instagram photos in Lisbon
ALL THE MIRADOUROS, BUT MAINLY ELEVADOR DE SANTA JUSTA
Tak a teď čtěte pozorně, uprostřed centra Lisabonu je tento nejznámější elevador, cesta nahoru touhle turistickou zbytečností stojí kolem 5e, což je něco hrozného. A taky si vyčkáte pěknou frontičku, doteď nedokáži pochopit, proč tam ti lidi sakra stojí. ALE! Když to vezmete o to jedno patro víc, směrem od Carmo, vylezete asi jedny schody, už takhle máte krásný výhled a úplně zadarmo. To je prosím, kde vás vysadí výtah. Pokud chcete ale úplně na vrchol a chcete vidět tento výhled, stačí zaplatit 1,5e a to už je lepší. 

Once in Lisbon, you will see this huge elevador in the center. Please, don't be like all the tourist and don't use one stop with elevator for 5e and you will have to wait a huge queue to do so. Just go one floor up from Convento do Carmo, take steps up and yes, this is the place where the elevator takes you. Just from here you have pretty good view for free, but if you really wanna go up, it costs just 1,5e. The point is, the elevator doesn't take you completely up and you pay like stupid 5e for nothing. The view is stunning though.
perfect instagram photos in Lisbon
AVENIDA INFANTE SANTO
Po celé ulici, až nahoru do kopečka, najdete tyhle kousky barevných azulejos. Je jich zde několik, do modra, oranžova, zelena, ale já mam samozřejmě nejraději tyhle barevné. 
Můj tip: s telefon to nedáte, tohle je foceno profesionálem s profesionálním foťák od našeho bývalého spolubydlícího a musíte to vyfotit z vedlejší ulice, ale jak to udělat? To vám neporadím. Určitě to nebude nic těžkého.

Walking up this street you will see several mosaics along the way. There are blue, green or orange ones. Me personally I love the colorful one. You won't be probably able to take this photo just with your phone, but with good camera, from the other side of the street, you should do it.
perfect instagram photos in Lisbon
HOT PINK WALL IN CAIS DO SODRE
Hned za Cais do Sodre vlakovou zastávkou, na cestě podél řeky je baráček, který má celou stěnu vymalovanou na tuhle růžovou. Dost často stojí okolo zaparkovaná auta, takže zkuste večer či brzy ráno. Samozřejmě, není to nic skvělého jako ta v LA, která musí být úžasná, ale tohle na menší fotku vystačí.

Right behind Cais do Sodre train station on the way around the river to Belem, there is a house with one wall all painted in this hot pink. It is not like that one in LA, but for smaller, well done photos, it is quite sufficient.
perfect instagram photos in Lisbon
 MONASTERY OF JERONIMOS
A abych nezapomněla na nějaké památky, tak určitě v Belemu monasterie, která by během jara a léta měla být ještě lepší a je to ideální místo pro cestovatelskou fotku. Platí se vstup, ale každou první neděli v měsíci to máte zadarmo, ale i s triliónem lidí.

Monastery in Belem is one of the beautiful sightseeing places in Belem, where you can take that beautiful, travel photo. It is for free every first Sunday of the month, but there will be tons of people around.
perfect instagram photos in Lisbon
CONVENTO DO CARMO
Památka, které jsme se zdráhali dlouho, kvůli drahému vstupu. Vstup je nyní 4e, což není tak hrozné, dávají snad i slevu pro studenty. Otevírá se brzo ráno, takže pokud to vychytáte v týdnu, nikdo tam nebude. Carmo je pozůstalí kostel po obrovském zemětřesení, co zde bylo v roce 1755, spadla mu celá dřevěná střecha a zavalila všechny uvnitř, protože zrovna každý byl v kostele kvůli dušičkám ten den. Tohle je jedna z největších památek, co přežila právě toto zemětřesení. Lisabon je proto velmi mladé město, všechno bylo během tohoto roku srovnané se zemí a přežila jen Alfama a její maličké domečky. Všechno, co najdete v centru je postaveno od půlky 18. st. a výše.

Carmo is one of the places that survived after the enormous earthquake that was here in 1755, and the whole roof fell over, and buried all people inside the church because of the All Soul's day. The rest you can see is just the base, which is quite impressive. The entrance is 4e and try it right when it opens to avoid all the tourists. Yet again, great place to take travel photos.

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? PLEASE, SHARE IT OR LET OTHER PEOPLE KNOW ABOUT IT. :) THANK YOU AND HAVE A GREAT TRAVELS.


Líbí se vám, co dělám? Můžete mi koupit kafe, na podporu tohoto blogu a mé závislosti. Protože si za to určitě nekoupím víno. :) Děkuji, že čtete a chodíte sem.

Do you like my work? You can support me by buying me a coffee. Thank you for reading and being here.

16 komentářů

  1. Skvělý tipy, Anet! Ukládám si :) Nejvíc mě rozesmála věta: "Znáte to, jakmile tam přijdete bez Macu, odeženou vás koštětem a polijou matcha humusem" Přesně takto jsem se totiž cítila v některých kavárnách ve Williamsburgu :)

    OdpovědětVymazat
  2. These are the coolest walls for backdrops for Instagram pictures. Great finds in Lisbon!

    Http://laceedoeslife.com

    OdpovědětVymazat
  3. Amazing photos, and i am so in love with first one xo

    https://theninebyivana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Tie fotky sú užasne, už len isť do Lisabonu ;D

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, ty fotky jsou naprosto nádherný. A Lisabon je vážně jako dělaný pro Instagram. Nádhera.

    OdpovědětVymazat
  6. Your photos are absolutely amazing, don't be silly!
    I love this, what a feast of colour and art. Can't wait to visit :)

    Julz | FrameAmbition.com - the traveling model

    OdpovědětVymazat
  7. Krásne fotky, miesta aj článok. V Lisabone som ešte nebola, ale keď raz pôjdem tak určite pokukám tieto fotogenické miesta!:D
    http://thenoela.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Všechna ta místa vypadají skvěle. Za mě to teda vyhrávají ty kvetoucí fialový stromy, to je něco pro mě! :)

    Skvělý článek. Až se tam jednou dostanu, určitě ho využiju jako průvodce :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Bozi tipy! Na Elevador Santa Justa jsem taky chtela vylezt od Convento do Carmo, ale zrovna to nefungovalo. A ta barevna zed u Feira de Ladra mi uplne unikla... no, Lisabon je pro me mesto, kam se urcite chci vratit, takze diky za tipy, prozkoumam tahle mista priste! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Toľko prekrásnych miest, že to snáď nie je ani možné :) :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  11. To je naprosto skvělý článek plný úžasných fotek! ♥ Podle mě je hodně užitečný, a to hlavně v dnešní době, kdy každý pro super instagram fotku udělá skoro cokoliv. :) Už se těším, až vyrazím směr Lisbon! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak toto je dokonale❤ Idem do Lisabonu o 2 týždne a niektoré z týchto miest dávam do svojho top listu ❤

    OdpovědětVymazat
  13. Portugal is on my bucket list! You're right, it does make for a great backdrop for pictures! That McDonald's is adorable!

    OdpovědětVymazat
  14. This is the perfect post, I always check for special Instagram spots before I travel to a new place.

    OdpovědětVymazat
  15. wow so colorful, i like it :) best is the shot of McDonalds on bastel color

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)