Social icons

Co dělat v Lisabonu: 5 tipů - burgery, pochoutky, akce

29. července 2017
Costa da Caparica, Portugal, Lisbon, Ejnets

Krásný den všem! Dneska pokračuji v mini rubrice, 5 věcí v Lisabonu. Opět to vezmeme přes jídlo, zábavu a relax. A kdo jste nečetl, TADY je ten první.


Happy day everybody! Last time it was a huge hit, so today there are other 5 things to do in Lisbon, Portugal. This time again - food, fun and relax and HERE is the first article if you missed it.


1. Costa da Caparica
Surfování v Portugalsku a kousek od Lisabonu, Caparica je pláž, kde to můžete zkusit. Carcavelos je další pláž, kde to jde, ale přes léto je zde až moc lidí. Na Caparicu se jezdí, jak za sluncem, tak za surfem a za krásnými barevnými domky. A cesta vás vyjde se zpáteční jízdenkou kolem 4euro. Dostanete se sem busem třeba z Marques de Pombal náměstí nebo z Praça de Espanha.

To try surfing in Portugal is one of the MUST-DO. Carcavelos is yet another place to try it, but during summer it might be a bit crowded. Costa da Caparica is perfect for surfing during summer, there are these cute colorful houses (take the bus to the last stop and just continue on the beach to see it), not so many people and it is cheaper to go here than to Carcalevos - the bus is around 4 euro. Take one from Marques de Pombal square or from Praça de Espanha.
Costa da Caparica, Portugal, Lisbon, Ejnets

2. Quiosques
Kiosky v Lisabonu už patří k tradici a určitě byste se u jednoho měli zastavit. Nejen, že mají skvělou kávu, ale i víno, které vidíte na obrázku. Tenhle malý zázrak vás okamžitě opije a říká se mu rozesmívač žen. Kiosky několik let nazpátek skoro neexistovali, ale Lisabon měl skvělého starostu a ten se rozhodl je rozdat mladým lidem za minimální ceny s tím, že jejich tradici znovu rozjedou. A povedlo se.

The famous kiosks in Lisbon are already a tradition and you should definitely stop by. Not only do they have great coffee, but also the small wine you see in the picture. This little miracle makes you immediately drunk and it is super yummy.
Lisabon, Portugal, Lisbon, Ejnets

3. Coconut Bread/God's Bread
Opět děkuji holkám, že mě na něj upozornily, jelikož jsem žila v domněnce, že to je chleba s drobenkou. Určitě se po něm podívejte, je to totiž kokosová nálož a velmi tradiční sladkost v Portugalsku.

Another traditional sweets in Portugal is God's bread. I was walking past this yummy bun for such a long time, thinking that this is another pastry with sugar. Well, it is not. It is a coconut heaven and you should try it in Portugal.

4. Concerts
Osobně si myslím, že chodit na koncerty během cestování vám dá nádech toho, co dělají místní a kam místní chodí. Proto kdykoliv někde jsem, první koukáme na kapely, co zde zrovna vystupují. V Lisabonu doporučuji určitě Music Box v Pink Street a ope-air v Algés. Lisabon je narvaný umělci, koncerty a art scénou, pokud je toto něco, po čem vaše srdce na cestách plesá, určitě si zde svoje najdete. Co se týče festivalů v Lisabonu, ráda jsem chodívala na Nos Alive, nyní preferuji Rock in Rio Lisboa. Také doporučuji kouknout na Super Bock Super Rock nebo Kolorama Lisboa.

We have seen several gigs and festivals in Lisbon and all of them were great! If you wanna travel like a local, check for some cool concerts at your next destination. Mainly in Lisbon, all of them are great. My favorite? Music Box and open-air in Algés.
Lisabon, Portugal, Lisbon, Ejnets

5. To.B Burger/Ground Burger/Crush Doughnuts
Výborný burger v centru města Lisabonu. To.B a jeho maso z Azorů. Naprostá bomba a lahoda. Cenově také nevychází špatně a doopravdy se pořádně nadlábnete. A pokud se chcete podívat dál mimo centrum, blízko Praça de Espanha - zkuste Ground Burger, kterému sice kousek chybí na velikosti, ale je považován za ten nejlepší v Lisabonu. Opět, každej samozřejmě podle chuti. Je to velmi indiviuální. Mají i vlastní piva, či speciály a hned vedle najdete známé donuty Crush Doughnuts, kterým naopak na velikosti nic nechybí - je to pořádnej, nefalšovanej donut. Jako dezert, ale tak pro dva nebo tři lidi. Určitě za to stojí.

For me, the best burger in town. To.B, right in the city center of Lisbon, and its meat from Azores. The top of yumminess. The prices are not so bad as well and you will go out completely happy and full. But if you want to try something outside the city, then I recommend Ground Burger - it is smaller, and prices are definitely higher, but it is consider the best burger in town of Lisbon. I love it and their beers. Also right next to it is donut heaven - Crush Doughnuts. If you need a dessert for more than one person, try this sweet obsession. 

Líbí se vám, co dělám? Můžete mi koupit kafe, na podporu tohoto blogu a mé závislosti. Protože si za to určitě nekoupím víno. :) Děkuji, že čtete a chodíte sem.

Do you like my work? You can support me by buying me a coffee. Thank you for reading and being here.


Lisabon, Portugal, Lisbon, Ejnets, To.B Burger

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)

Lisabon, Portugal, Lisbon, Ejnets

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

8 komentářů

  1. you like god's bread? ahah it's one of my fav things to eat at breakfast ;) cool sugestions!

    TheNotSoGirlyGirl // Instagram // Facebook

    OdpovědětVymazat
  2. Až bude někdy Lisabon mým plánem, což snad určitě bude, tyhle posty mi poslouží místo průvodce :)

    OdpovědětVymazat
  3. wov, tam se asi jentak nepodívám, ale je to nádhera.:)
    Kéž by to bylo blíž.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. I'm from Lisbon and I didn't knew To.B Burger, it seems very cool!! Nice tips!!

    OdpovědětVymazat
  5. Burger a kokosové bochánky, to bych si dala :) surfování bych se asi trochu bála, ale musí tam být krásně :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
  6. ó, tak všetky sú úplne nádherné! :).
    úžasné fotky, dokonalé miesta a typy... hneď by sa tam človek s radosťou vydal! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)