Social icons

BACKPACKING AMERICA IX. | Is really Cusco that great?

8. února 2018

If you are going to Peru, Cusco will be on top of your list of cities in Peru. Cusco opens the door to all the corners and wonders you want to see. Machu Picchu, Rainbow Mountain, Maras and Moray, Ollantaytambo and the entire Sacret Valley and many other places.
For Cusco, it is recommended to spend more time, mainly due to its altitude, more than 3300m.n.m. You need at least two days to get use to it or you will suffer a lot during your trips.
I recommend you to spend three days in Cusco before heading off, especially in order to enjoy the "most beautiful" city of Peru.
Cusco was the center of all the events during the Incas, it was the capital of everything and is therefore also part of the UNESCO World Heritage Site. It is indeed one of the most important cities in Peru.
On the first day, I was also absolutely amazed, after all we have seen in Peur, finally a city with tradition, history and sights in good conditions.
A day later, you will see it. It is very touristy. I was mainly disappointed by people. Of course, I have written myself that it is the gateway to the basic tourist stones of Peru. Unfortunately, it has been eaten by it.
You are being called constantly by agencies and small sellers on the streets, everybody wants from you to take a photo with their poor baby alpacas, poor llamas and alpacas are dragged in suits all over town. And food? For Peru very overpriced.
I was told so many things about Cusco, but nobody told me what it really is.
Anyway, at the end of the day, it is truly one of the most amazing cities in Peru and you need to visit it properly, like any other tourist. :)

CZ: Pokud se chystáte do Peru, Cusco bude na vrchu vašeho seznamu, co v Peru vidět a dělat. Cusco totiž otevírá dveře do všech těch koutů, které chcete procestovat. Machu Picchu, Rainbow Mountain, Maras a Moray, Ollantaytambo a celé Sacret Valley a mnoho dalších míst.
Na samotné Cusco se doporučuje více času, hlavně kvůli nadmořské výšce, více než 3300m.n.m. Abyste s klidem a ve zdraví mohli podniknout výše zmíněné výšlapy, musíte si navyknout na menší přísun kyslíku.
Co vás může čekat jsem už zmiňovala několikrát. Většinou je to velká bolest hlavy a žaludek jak na vodě. Pomáhá hodně, doopravdy hodně vody, spánek a klid.
Doporučuje se tedy kolem tří dní v Cuscu než vyrazíte dál, hlavně abyste viděli to "nejkrásnější" město Peru.
Cusco bývalo centrum veškerého dění během Inků a proto také patří do památek UNESCO. Je to doopravdy jedno z nejdůležitějších měst, jaké v Peru najdete.
První den jsem byla z tohoto města také paf, přeci jenom po šílené Limě, rozpracovaném Trujillo a severu Peru a vysokohorském Huarazu, konečně město, které na vás dýchne historií a krásnou zachovalostí.
O den později vás to ale přejde. Je velmi turistické. Město, které mě v Peru tolik zklamalo, co se týče lidí. Samozřejmě, sama jsem vám napsala, že je to vstupní brána na základní turistické kameny Peru. Bohužel se tím ale nechalo pohltit.
Neustále na vás někdo huláká, prosí o fotku, chudinky lamy a alpaky jsou tahané v oblečkách po celém městě a jídlo? Na Peru velmi předražené. Ženy oblečené v tradičních krojích je nosí jen kvůli fotce s turisty za menší výdělek.
Tak jako tak, musí se Cuscu nechat, že doopravdy patří mezi TOP v Peru.
Cusco, Peru, ejnets.com
What to see and visit in Cusco?
In Cusco, just take a rest, walk through the city, visit Miradoros and the Inca's Museum, located near the historic center of the Plaza de Armas. Here you will find a beautiful cathedral, you certainly must not leave out, it is probably the best in Peru.
Another place is the Mercado Central de San Pedro, where you can find everything in thousands of colors.
And the most beautiful part, where I got the jumping picture, San Blas.
San Blas is the prettiest part of Cusco, with small streets, colorful doors and lots of views of the city. You can't miss this place at any cost, even if you have less time in Cusco. There is also San Blas Plaza, where you can find many street artists with their music and jewelry.
Travel TIP: In Cusco, it also pays to buy all things from Alpaca and souvenirs. After all the cities of Peru, this was the cheapest with the largest selection. You probably meet another fifteen people a day having the same sweater but it's worth it. Trust me, buy everything here, you will never get it anywhere else.

CZ: Co vidět a dělat v Cuscu?
V Cusco to jednoduše vemte v klidu, projděte se po městě, navštivte miradoros, Inka's museum, které se nachází v okolí historického centra a dalších památek u Plaza de Armas. Zde najdete i krásnou katedrálu, určitě nesmíte vynechat, je to dost pravděpodobně ta nejlepší v Peru.
Dalším místem je Mercado Central de San Pedro, najete zde úplně všechno, nejenom tisíce barev.
A ta nejkrásnější část, odkud mam tu skákací fotku, San Blas.
San Blas je ta nejroztomilejší část Cusca, s malými uličkami, barevnými dveřmi a spousty výhledy na celé město. Toto místo nesmíte za žádnou cenu vynechat, i kdybyste měli méně času na Cusco. Je zde i San Blas Plaza, kde najdete hodně pouličních umělců přes hudbu až po šperky.
Travel TIP: V Cusco se taky vyplatí nakoupit všechny věci z Alpaky a suvenýry. Po všech městech v Peru, toto bylo to nejlevnější s největším výběrem. Pravděpodobně potkáte dalších patnáct lidí za den, co mají stejný svetr, ale stojí to za. Dejte na má slovo, vše nakupte tady, nikdy jinde už podobné věci neseženete.
San Blas, Cusco, Peru
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com
Cusco, Peru, ejnets.com

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

7 komentářů

  1. Krasa, hned jsem se teleportovala do vzpominek! I kdyz plne davam za pravdu te zmince o turisty nabitemu mistu... ono to asi jinak nejde, je plne historie, ma toho co ukazat a je situovane v centru tech vsech kras... a na to lidi slysi jak vosy na med. Snad jste si to tam i tak uzili!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky a perfektní shrnutí míst, které stojí za to vidět! Až se jednou budu chtít vydat do Jižní Ameriky, tak určitě budu vědět, kde mám pátrat <3 Z fotek je opravdu vidět, že toto místo má opravdu co ukázat!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  3. Ty všudy přítomné lamy! :D Četla jsem již předtím některé z Tvých jihoamerických článků a musim říci, že ta příroda a výhledy, to je krása! :) <3 A obdivuji vás s těmi výšlapy, já bych se tam asi nedoplazila, nejsem moc sportovní typ a túry mám úplně za trest ( i když ten pocit pak je super!).
    Jsem teda zvědavá, kdy mě Tvé fotky naladí tak, jako ty z Lisabonu, kam se chci podívat teď asi úplně nejvíce (z těch dostupných míst)! :D :)
    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
  4. Je to hrozná škoda, že tyhle destinace, z kterých dýchá historie, se takhle ničí kvůli turistům, úplně to ztrácí kouzlo a bohužel už jsem takových míst viděla víc a je to horší a horší. Podle fotek to tam ale pořád vypadá nádherně a asi by mě to od návštěvy neodradilo :) Ještě navíc, když je jižní Amerika můj velký sen (hlavně Argentina)... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek! Podívat se jednou do jižní Ameriky je mým velkým snem. Moc užívej a dál piš, protože to určitě má smysl! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Áááá ta fotka holčičky s lamou, to je prostě krásné!

    Jinak, když se řekně Cusco, vybaví se mi má oblíbená pohádka z dětství - Není král jako král, tak doporučuji, pokud budete mít chuť na infantilní večer :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)