Social icons

ty jsi taková bahenní květina

15. února 2019

v blogerském životě se občas stane takový zvláštní jev. máte spousty fotek, ale nula nula nic slov. já jsem to posunula na další level, kde mam změť několika článků a myšlenek, slov a písmen. někdy i čísel, bez smyslu.
ale pofoceníčko v holešovicích je jedna báseň. řekněme si ale popravdě, ten život v praze není už taková báseň, člověk tady dostane velmi často facku od reality.. tak velikou, že vám z toho spadne ksicht do vína.
ale holešovice, to je jinej druh lásky. není to ta lisabonská láska. ale jiná. takovou, kterou si těžko dokážete v hlavě představit, ale když se stane, tak je to ta nejlepší, co jste kdy měli. nebo si to alespoň myslíte.. dokud se nevrátíte do lisabonu.
a tak se s tím opět peru, ale v praze, ne v peru. a tak, jak už to tak bývá, během zimního splínu, při podivných holešovických chvílích, člověk má spousty otázek, které nejsou tak jasné, jako momentální únorová obloha.
jak se staví sny o nenapsaných knihách, které ani nemají pevné podklady? a jak se uzavírají lásky, které ani nikdy nebyly láskami? a jak se boří iluze o dospěláckém životě?
v neposlední řadě, asi ta nejdůležitější, jak se stojí nohama pevně na zemi, když vám hlava lítá neustále mimo čas a prostor? holešovice jsou zatím takový podivný přechodný mimozem, kde ale duše kvete, mozek je lehčí, srdce se těší z nových dojmů, těžší pod sklenkou nových pojmů.
a vjemů.
hodně otázek si člověk ani nechce klást, natož hledat odpovědi. stejně všichni jen hledáme to prachobyčejné štěstí. jenže to se těžko hledá a ještě hůř udržuje či pěstuje - jako pokojovky. pokud ho zrovna máte, tak ho nepouštějte, ani neopouštějte. nemusí se vám už vrátit. jako bahenní květiny. pokud tohle někomu dalo smysl. můžeme o tom mluvit do noci u vína, aby vina z toho byla menší.
velké danke a velké liebe slečně adélce, která sdílí stejnou chlípnou úchylku pro odpolední kafe a cigárko a arctic monkeys na vinylu. občasné srdceryvné výlevy. víno odrůdy časté. neustále sdílení fotek french black&white sluts ukaž kůži. a mé dvorní fotografce - TU!

2 komentáře

  1. Skvelo napísaný článok a krásne fotky, Utrpenie mladého Werthera si chcem už veľmi dlho prečítať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, krásně zvolená slova, krásně dekadentní.

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)