Social icons

LET'S SURF | kam na pláž a kde surfovat u Lisabonu

10. prosince 2016
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž


V Lisabonu jsme oba zkusili surfování poprvé a snad jako každý jsme si to absolutně zamilovali. Na příští rok plánujeme koupi vlastního surfu, jelikož až do dalšího září by se nám půjčování asi pěkně prodražilo.
Nejblíž Lisabonu se dá surfovat na plážích Caparica a Carcavelos.
Na Carcavelos se dostanete jednoduše: vlakem z Cais do Sodré směrem Cascais za 1,4e a taky tam najdete narvanější pláže, ale drsnější vlny.
Naše oblíbená je obrovská pláž Caparica, kde ani během sezóny nejsou lidé, ale vlny se tam dost střídají, i několikrát za den. Někdy je to lehčí a někdy vás to úplně smete, jako třeba dneska nás.
Na Costa da Caparica se nejdříve musíte dopravit metrem na Praca de Espanha, mam pocit, že je to modrá linka. Následně hledejte autobusové nádraží TST, kde si koupíte další kartu, kterou vám nabijí na 3 jízdy za 5e. Neptejte se mě proč. V autobuse vás jedna jízda vyjde snad na 3e. No a pak čekáte a čekáte, až se autobus ráčí ukázat.
Najdete tam několik surf škol, pokud tam jen tak nakráčíte a budete chtít lekci, většinou první je za 10e. Potom to jde dost nahoru, až na 50e za hodinu se soukromým trenérem. Já vám ale doporučuji si najít všemožné skupiny, stránky na fb pro studenty. Většinou zkuste Erasmus/students surf school/lessons Lisboa, najdete toho doopravdy hodně a většinou nikdo nekontroluje váš věk či studentské karty a každá lekce je za 10e, což je zatím ta nejlevnější cena, kterou jsme našli.
Dneska jsme zkusili naší třetí školu a byla zatím ta nejlepší, jelikož ji vede profesor z místní univerzity a jeho studenti na profi učitele surfu se na vás vlastně učí, jak učit surfovat. Za 10e jsem měla dvě surfařky, co se mi dvě hodiny nepřetržitě věnovaly. Sem jsme ale byli pozvaní od známých, pokud sem ale jedete na Erasmus, určitě se ve vaší škole na tyto nabídky poptejte. Tyhle lekce byly od října do prosince, každou sobotu za pouhých 30e.
Co se týče samotného surfování, je to vážně neuvěřitelný relax pro duši. Sama miluji nejvíc to spojení s přírodou, ten oceán pod vámi a nad vámi, v očích, vlasech, písek všude, pusu rozežranou od soli a to, že po hodině ve vodě jste úplně oddělaný. Žádné fotky mě surfující zatím nemam a asi ještě dlouho nebudu, jelikož všechno to padání by zničilo i GoPro. A pokud se vám zdá mé prkno divné, tak divné není, je pro začátečníky a asi ho ještě dlouho budu mít, jelikož jsem viděla úrazy s tím pravým surfem a za to to doopravdy nestojí.
Už jste někdy zkoušeli surfovat? Jak se vám to líbilo? A kde hlavně?
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž v Lisabonu
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž v Lisabonu
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž v Lisabonu
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž v Lisabonu
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž v Lisabonu
kde surfovat u Lisabonu a kam na pláž v Lisabonu

1 komentář

  1. krásne fotky!! Surfovanie ma vôbec neláka, mám pred tým športom rešpekt. Ja mám radšej to, čo je pod hladinou a radšej sa potápam a šnorchlujem :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)