Social icons

PALERMO FOR MY 25 BIRTHDAY

14. prosince 2016
Italy, Palermo, Sicily

Není lepšího dárku, než výlet. Palermo jsem dostala od Marca, i přes jeho nechuť, jelikož v létě je to doopravdy výheň a kdo z Kalábrie chce chodit po památkách, když můžete ležet na těch nejlepších evropských plážích? Jenže já do Palerma hrozně chtěla, každé léto, co jsme spolu, jsem škemrala a škemrala, až se to vydařilo. Něco málo už jste mohli vidět ve videu TADY. Článek jsem ale opomenula.
Byla jsem z tohohle města nadšená, i když je už trochu víc narušeno turismem, pořád je to ta krásná Itálie. Ne ten humáč v Římě. Celé dny jsme se přejídali arancini, zmrzlinou a cannoli.
Autobus do Palerma je z Messiny, kam se dostanete trajektem z Villa san Giovanni a bude vás to stát jedna cesta za 13e, což si myslím, že není špatné. Cesta je poměrně dlouhá, skoro čtyři hodiny.
Italy, Palermo, Sicily

Italy, Palermo, Sicily
Italy, Palermo, Sicily
Palace, Politeama, Italy, Palermo, Sicily
Italy, Palermo, Sicily
Italy, Palermo, Sicily
FUD, Palermo
FUD, Palermo
Moje tipy:
Jídlo: V Palermu se najíte všude dobře, pokud se samozřejmě vyhnete turistickým restauracím a podobným. My jsme dostali doporučení na restauraci FUD, je hned v centru a poznáte ji na dálku, protože je zde dlouhá čekací doba na stůl. Tato restaurace je známá díky výbornému koňskému masu, najdete tu ale i klokana, osla či bizona. My jsme si vážně pochutnali a ani cenově to není tak hrozné. Další specialita je jejich menu, v angličtině, ale s italským pravopisem.
Palermo je vyhlášené na koňské maso, takže pokud to chcete poprvé zkusit, jako já, je to právě tady. :)
Arancine KE PALLE. Mají až snad 50 druhů, i sladké. Také v centru, mají více poboček.
Na Sicílie si nikdy nezapomeňte dát arancini, jelikož je to ta největší italská bašta.
Navštivte: Capuchin Catacombs of Palermo, fotit se zde nesmí, takže nemam žádné fotky. Jsou to pohřební katakomby, kde najdete 8000 mrtvol a 1252 mumií, i dětí. Jsou vystavení všude po zdech, nad vámi, pod vámi. Nelekejte se, není to žádné místo utrpení, lidé se před smrtí rozhodli sami zde být uloženi hlavně na poukázání toho, že oni jednou byli tak jako my a my jednou budeme jako oni. Proto žádné materiální věci ve světě nemají význam.
Ubytování: My bydleli hned v centru s výhledem na divadlo Politeama, proto se hotel jmenovat Palace Politeama. Byl to jeden z nejlepších hotelů, co jsem kdy navštívila, s tím nejlepším výhledem.
Italy, Palermo, Sicily
Italy, Palermo, Sicily
Italy, Palermo, Sicily


Okomentovat

Thank you for your lovely comments! :)