Social icons

6 CHYB, ZA KTERÉ JSEM RÁDA

26. dubna 2017
Feira da Ladra, Lisbon, Portugal

Jsou chyby a zkušenosti, každé šlápnutí vedle je krok do budoucna. To, co si možná teď vyčítáte, vás formuje k lepší osobě. Co udělalo lepší moji maličkost?

PIJ, CO MŮŽEŠ
A kdo nepil do němoty, tak kecá. Při přestavě sama sebe před šesti lety, plácám se do čela. Kdybych se viděla před šesti lety teď, taky bych se plácala do čela a možná si dala pro jistotu panáka. Tímhle si musí projít prostě každý, abyste si udělali alergii na tequilu, jinak se z vás stane ve 40cti alkoholik. Kde jsou ty časy, kdy jsem se válela zlitá jak Alík ve křoví a ráno se neznala?
ZTRACENÁ PŘÁTELSTVÍ
Teď nemluvím o toxických lidech, o těch pravých přátelstvích. Tohle je něco, co bolí a hodně, bolí to ještě dlouhou dobu potom. Ale teď po x letech jsem za to ráda, lidi se kterýma jsem se stýkala dříve mají úplně jiné životy a jiné zájmy, než mam já teď a to by stejně nešlo dohromady. Potřebujete mít v životě někoho, kdo vás posune dál, ne vás držet za ruku zpět do minulosti.
ODEJÍT Z PRÁCE
Tohle bych nějak nedramatizovala, odejít po dvou letech z práce ve dvaceti čtyřech, není taková hrůza. Každopádně to chce kuráž si říct, že všechny našetřený peníze vrazíte do sebe a uvidíte, co se stane. Už bych se tam nevrátila, teda alespoň ne dobrovolně, kdo ví, co se stane v budoucnu, ale můžu vám říct jedno, udělám vše proto, abych vždy pracovala jen sama na sobě, ne na ostatní, co to nedokážou ocenit.
ODEJÍT Z VEJŠKY
Už nechci šrouby do hlavy. Vždycky jsem nějak tušila, že škola totálně zabíjí moji kreativitu a radost ze života, bakalář mě ještě bavil, ale magistr byl naprosto mimo mě. Nevím, zda se k tomu někdy vrátím, ale rozhodně z důvodu pro sebe, ne proto, aby mi někdo řekl: Vždyť bez titulu nejsi nic. To možná jsem, ale taky si pěkně můžeme dláždit chodníky přes všechny ty vysokoškoláky.
VLASOVÉ EXPERIMENTY
Dokud to neuděláte, tak vás to bude žrát a žrát. Tohle je spíše pro dámy, ale znáte to, chcete udělat něco s vlasy a na 90% je to potom tragédie? Věřte mi, kdybych to neostříhala nebo neobarvila, byla bych ve větší depresi než s tou hrůzou na hlavě.
PŘESTAT SPORTOVAT
Ke sportu jsem se vrátila až tady v Lisabonu a to jsem skončila pravidelně sportovat někdy ve 22? Až teď si uvědomuji, jak strašně mi to chybělo a jak moc miluji běhání, snad víc než plavání. Bez sportu to nejde, bohužel, ani s ním. Neustále mě bolí kolena, achilovky a záda, ale stojí to za a ta změna na těle je neuvěřitelná.
Běhání je moje droga, když nejdu běhat dva dny za sebou jsem nervní. Ale musela jsem se k tomu proflákat, jinak bych sport začala úplně nesnášet.

Co vám tím chci říct? Možná se teď za něco stydíte, trestáte, nesnášíte, bojíte se toho. Za pár let to bude ta největší lekce, co jste mohli sami sobě dát. 
Feira da Ladra, Lisbon, Portugal

17 komentářů

  1. Hezky napsané, přečetla jsem to na jeden nádech :D A nejvíc mě pobavilo "Kde jsou ty časy, kdy jsem se válela zlitá jak Alík ve křoví a ráno se neznala?" :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký, super na zamyšlení. Já si kolikrát říkám, že něco byla fakt chyba, ale zase bych kvůli té chybě nepoznala spoustu hezkého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam to stejně, taky jsem se přes chyby dostala k tomu hezkému :)

      Vymazat
  3. how cool is the Graffiti in the Background.
    I love this series,
    amazing Pictures :D

    with love your AMELY ROSE

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekný článok. Ja mám tiež pár vecí, za ktoré sa hanbím, alebo skôr také, ktoré by som rada zmenila. Ale potom si poviem, že možno je lepšie, že som to prežila, pretože ako sa hovorí, človek sa učí z vlastných chýb. Takže možno by som nebola tam, kde som teraz.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, tohle všechno nás tvaruje (snad :D) k lepšímu :)

      Vymazat
  5. Pěkné zamyšlení. Někdy člověk některých věcí lituje a s odstupem času by pak rozhodně neměnil :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Takéto články mám veľmi rada,skvelý nápad!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek. Máš pravdu. Je tolik věcí nebo situací, při kterých jsem si říkala, že se jedná o konec světa, a že tím můj život končí, ale bylo naopak a spíš to můj život popostrčilo tam, kam má jít. Už jen to, že jsem se nedostala na vysokou. Rozhodla jsem se odjet do Anglie a to mě postrčilo k tomu podat si přihlášku na VŠ právě v Anglii. Kolikrát jsem si barvila vlasy, abych zjistila, že červená nebo zrzavá barva prostě není něco, co by mi slušelo a kolikrát jsem se snažila o tu nejdelší délku vlasů, abych zjistila, že krátké vlasy jsou pro mě to pravé. A o akcích, kde jsem do sebe lila panáka za panákem, snažila se bavit s úplně každým a ráno si vyčítala, co jsem dělala, o tom radši ani mluvit nebudeme :D
    Věřím, že i teď, když jsem bez práce a občas dny proflákám a vyčítám si to (ale ani to mi nezabrání další 2 hodiny koukat na Přátele.. no shame), se můj život zase někam posunuje, i když mi to tak vůbec nepřipadá.

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za skvělý komentář, je to tak jak píšeš :) Já si teď taky dávám flákací období, co se týče práce a jsem za to jen ráda, člověk to občas potřebuje :)

      Vymazat
  8. Skvělý článek. Takový na zamyšlení. A už teď jsem si jistá, že jsem si něco z tvého článku odnesla a budu to praktikovat v blízké době - děkuju.
    Hm, to s tou tequilou.:D No, uvidíme jak budu vypadat v pondělí ráno. Snad ode mě nedostane záchod pusu.:D (dáma)
    Krásný zbytek dne.♥

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím se vším a s tím pitím to mám stejně. :-D Ze svých chyb se člověk učí a posouvá ho to dál. Jinak super fotky. Lisabon bych jednou chtěla určitě vidět. Jaké tam máte teď počasí? My tady v Dubaji už chcípáme vedrem. :) Zdravím!

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkně napsané... mě trvalo o pár let déle, než jsem na některé věci z Tvého seznamu přišla nebo byla schopna je realizovat:)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)