Social icons

SANTIAGO DE COMPOSTELA | PACKING

5. května 2017
Jelikož momentálně už jsme někde na cestě mezi Portugalskem a Španělskem, myslím, že je od věci, abych nastínila naší Camino teda Svatojakubskou poutní cestu.
Svatojakubská cesta je něco, co by měl každý cestovatel jednou za život projít, zažít či zkusit. U nás v Čechách to není tolik známe, není divu, vždyť jsme jedna z největších ateistických zemí. Ale určitě nejen kvůli tomu, cesta není tolik známá a až v posledních let začíná být více oblíbená.
Co to vlastně je? Je to poutní cesta vedoucí do Santiaga de Compostela ke hrobu Svatého Jakuba, má dvanáct oficiálních cest, a abyste cestu mohli podniknout musíte dostat ten správný poutnický pas, ujít pěšky minimálně 100km nebo na kole minimálně 200km, kde na konci dostanete certifikát a razítko na čelo, že jste to dali.
Jdeme Portugalskou cestu z městečka Tui ve Španělsku, půjdeme něco kolem 130km pěšky, tento rok si to chceme zkusit a v budoucnu absolvovat delší, jinou část cesty, jelikož ta Portugalská není prý tolik zajímavá, to vám ale už brzo budu moci potvrdit sama.
My se rozhodli, že půjdeme s úplným minimem, neberu ani foťáky, počítač, nic, takže čau blogování. Jen oblečení a telefon. A i když nám má pršet, jdu to v Converskách, protože jsem to s nima dala až sem, dám i tohle.
Takže co si balíme? Inspirovala jsem se LUCKY BLOGEM.
Píšu jen věci, co se můžou hodit. Opět připomínám, že jdeme s úplným minimem, takže si budeme na cestě prát (pokud to půjde), jdeme to skoro v půlce května, 6.5. 2017 by měl být náš první den, pokud vše půjde podle plánu. Podle toho se také odvíjejí věci, co bereme.
Right now, we are starting our Camino path. I am excited about Santiago's path for months now and I simply can't wait for this experience as it is something every traveler should do at least once in a life time. We are going from Spanish town Tui and we will walk around 130km by foot. Starting date is 6.5.2017 so all the things I take with me are more summerish, even though it should rain for some days, I think I can manage with this. So if you are planning something similar, maybe this article can help you:
Kosmetika a léky
Tuhá, malá mýdla.
Panthenol krém.
Sudokrém.
Paralen, prášky na bolest a kapky.
Náplasti všech velikostí.
Hygienické ubrousky.
Menší opalovací krém.

Cosmetics and medicines
Hard, small soap
Panthenol cream
Sudocream
Pills for flu, for pain and nose spray.
Patches of all sizes
Sanitary napkins
Small suncream.

Elektronika
Externí nabíječka na telefon
GoPro, bez výbavy.
Přenosný repráček, protože bez hudby nikam nejdu. Samozřejmě sluchátka taky mam, ale ve dvou nepůjdeme přece vedle sebe se sluchadlama v uších.

Electronics
External charger for the phone
GoPro, without equipment.
A portable speaker because I'm not going anywhere without music. Of course, I have my earphones, but since we are walking in a couple, that seems quite rude.
Oblečení
Parka
Pláštěnka
Žabky
Klobouk, může se stát, že budeme celý den pochodovat na slunci. Neriskovala bych to bez toho. Klobouk jsme si koupila schválně s tkaničkami, abych si ho mohla přivázat za batoh.
A protože sportovní oblečení na mě nikdo nedostane, myslete si o mě, co chcete. Tak to půjdu v elastických džínech, tričku a mikině. Má nám i pršet, takže snad to boty přežijí. Malý deštník bohužel nemáme, takže to budeme muset přežít nebo se na cestě dokoupí.
Všechno beru po jednom, až samozřejmě na spodní prádlo, ponožky a trička.
Na večer čepici a jedny teplejší ponožky.

Clothes
Parka
Raincoat
Flip flops
Hat, with laces to put it around my backpack in case I don't need it.
I don't wear sport's clothes, so I will have to manage with my converse, elastic jeans and normal hoodie. Since we are not walking more than 200km I think it is quite doable.
NEZBYTNÉ VĚCI PRO CESTU
Pas poutníka, jak vidíte na fotce. Tady náš vyšel na 4e, podle mě by neměl být víc než 200kč, ale záleží, kde si ho budete pořizovat. Taky jsem se u Lucky dočetla, že už musíte mít jen ten oficiální, jinak máte smůlu. Myslím, že na oficiálních stránkách se dočtete, kde si ho můžete pořídit nejblíž. Většinou je to ten nejvýznamnější kostel ve vašem okolí. České ofiko stránky TADY.
Potřebujete: Přesně odkud jdete, kolik je to cirka kiláků, průkaz totožnosti a šušně.
Bez tohohle pasu to nedělejte, pokud chcete na konci certifikát. Musíte mít za každý den dvě razítka, abyste měli důkaz, že jste to doopravdy ušli, nedostanete se bez něj do "poutnických" ubytováních.
My si ho pořídili x měsíců dopředu, abychom se ujistili a dokopali k této cestě.
Spacák.
Netuším, zda budeme mít polštáře, ale pro jistotu si beru svoje vlastní povlečení na polštář, kdyby náhodou.
Láhev na pití či termosku.
Co bylo a nebylo potřeba vám ještě napíšu po cestě, bude se snažit i vše dokumentovat na instagramu v instastories, takže pokud mě tam ještě nesledujete, tak TADY prosím. :)

WHAT YOU NEED TO COMPLETE THE PATH
Credencial del Peregrino, as you can see in the picture. Check on the official page where you can get yours. HERE.
You will need this to get your accommodation as a pilgrim and your certification in the end of your path.
Take sleeping bag and I usually take extra pillow case.
Bottle for water.
I will write other articles after our trip to let you know what you really need. For now you can check my instagram and my instastories for all the path. See you there, here is the link (CLICK).



11 komentářů

  1. Táto pútnická cesta je mojím veľkým snom. Už niekoľko rokov si vravím, že toto raz chcem zažiť. Spolu s mamkou sme sa zaviazali, že raz to prejdeme. Teším sa. A vám moc moc držím palce a už sa teším na zážitky.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. V Santiagu jsem byla před dvěma lety a je to krásné městečko. Cestu jsem neabsolvovala, ale spousta lidí tady ve Španělsku o tom mluví. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je boží, těším se na finální článek po celé té cestě! :) Instastories budeu sledovat!

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
  4. Super!!! Moc fandím, ať se jen daří :) Já o cestě slyšela poprvé od Zibury a hodila si to na seznam, ale nemám s kým :D Kámoši jsou líní :( A prosím tě, co to je za batůžek? Je parádní :)

    OdpovědětVymazat
  5. This sounds fascinating! Have a great time. Will look forward to your updates.

    OdpovědětVymazat
  6. WOW Anet tak to jste frajeři! :D já teda včera s Johnym prošla Prahu (Vinohrady, Vítkov, Staromák, Hrad, Karlův most a pak až domu, celkem 13 km) ale nedovedu si představit takovou tůru :D držím pěsti a budu se těšit na další články, až dorazíte domu :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Hello my dear,

    I really enjoyed reading your blog entry. What nice items, I like it a lot;)Travelling is fun :-*
    I am following your blog ;-*

    Hugs from Germany
    Isa


    www.label-love.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Počkej... šušně? To mi vysvětli! :D
    Jinak to zní zajímavě a 130 m??? Já neujdu ani ze školy domů! :D Ne dělám si srandu, ale 130km bych vážně neušla! :D Ste borci a máte můj obdiv! <3 :D
    Instastories už sleduju!!! <3 <3 <3

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. What an undertaking, you are braver than me! All the best while you hike, I look forward to reading about it and seeing the great photos!

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek, taky bych se jednou ráda vydala na nějakou pouť..

    OdpovědětVymazat
  11. his machine is outfitted with the Touch board for focal control and the servo engine framework. This revolving framework that plays out the pouch shaping, filling, and fixing capacities in a level course helps in giving a long filling time and so guarantees clean fixing results. This permits the long fixing time and supporters in minimizing the pinhole era. household vacuum sealer

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)