Social icons

CO POSLOUCHAT, KDYŽ CHCETE POSLOUCHAT II.

18. října 2017

Poslední článek o hudbě (TADY) neměl takovou odezvu, co jsem čekala, ale taky to byl článek, který mě za poslední dobou bavil snad nejvíc. Navíc, ptala jsem se na pár skupinách, kdo píše o hudbě a nikdo neodpověděl. Přináším tedy další nášup mojí oblíbený hudby, co jsem nedávno objevila a co nedám z uší. Boha jeho, přísahám, že vám už ten Britpop a Albarna cpát nějakou dobu nebudu. :)


The War on Drugs
Když War on Drugs přišli s jejich předposledním albem, zbořili všechny žebříčky. Prosím vás, jako normální žebříčky pro lidi s mozkem. Magazín NME o nich pěj ódy měsíce, všechny jejich koncerty byly vyprodané, včetně toho pražského v Lucerně, který byl jedním z mých největších životních zážitků. Jejich nové album je snad ještě lepší. Je snové, rockové, indie, pomalé. Tak jak si představujete, že by vás život měl ubíhat, když se zbavíte koňských let. Je to ta kapela, kterou si poslechnete a nebudete chtíti přestat. Poslechněte si jejich texty. Je to dar z nebes.
Moje oblíbené songy: TU, ZDE a TADY

Angus&Julia Stone
Vlezli jsme do toho nejúžasnějšího obchodu v Bordeaux s hudbou, to je podle mě ta největší láska. Když se tyhle obchody ještě uživí. A tam hrálo toto. No řeknu vám, láska na první poslech. Tyhle dva potřebujete na podzim do sluchátek, na cesty vlakem, na kreslení, usínání, přemýšlení, rozjímání a tak. Jsou jednoduše skvělí!
Moje oblíbené songy: TU, ZDE a TADY

Royal Blood
Já vím, že jsem se už o Royal Blood rozepisovala několikrát, ale pojďme se všichni na chvíli zamyslet, jak můžou zde být jen dva nástroje? Tito dva chlapci z Royal Blood potřebují na krásný, čistý rock jen bubny a basovou kytaru speciálně upravenou, samozřejmě. Hm.. Jak to, že některé kapely musejí mít 67654322 lidí na pódiu a některé to dají ve dvou?
Moje oblíbené: TUZDE a TADY (to video je nejvíc TOP)

Allah-Las
Nikdo není jako Allah-Las. Proto vám je zde omílám už po padesáté osmé, já vím! Ale myslím to s vámi dobře, když vám je doporučuji. To jsou tak skvělí kluci a skvělé hudby, že lepší nenajdete. Je to přesně ten surf rock z 60./70. let někde v Kalifornii, kdy chcete jen ležet na pláži, hulit trávu a užívat si sluníčky. Prostě life goals! A samozřejmě adekvátní na podzim, když momentálně nejste u sluníčka.
Moje oblíbené písničky: TU, TADY a ZDE
moje hudební tipy:
Stává se vám, že jdete na koncert a neznáte nějakou písničku a samozřejmě potom ji zjistit je nemožné? Znáte setlist.fm? Jsou tam všechny dostupné koncerty, x-y let nazpátek se všemi správnými setlisty.
Pokud se chcete dozvědět o všech novinkách v hudebním světě, lajkněte si NME magazín na facebook, twitteru či instagramu. Každý den je zde desítky článků na všechny hudební žánry - koncerty, doporučení, rozhovory a novinky.
Vypadá to, že se vrací MGMT, postřehli jste to už? :) Co říkáte na jejich nový song? Trošku něco jiného..
Říká vám něco KEXP? Je to hudební stanice v Seattlu. Pravidelně dávají i videa se zajímavými hosty, jejich koncerty jsou hlavně na youtube. Zvou si hlavně indie a alternativní kapely, tudíž pokud tohle je vaše a chcete zkusit najít něco nového, koukněte se SEM. A nezapomeňte je sledovat a podpořit!

1 komentář

  1. Ta stránka setlist je super! Děkuju za tip. Jinak žádnou z tvých uvedených písniček neznám :D Nevadí.

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)