Social icons

Jaké průvodce a prohlídky si vybrat v Lisabon?

20. června 2017

Jak na nejlepší tipy na Lisabon? Jak toho stihnout v Lisabonu nejvíce? Vyplatí se si vzít průvodce v Lisabonu? Placené prohlídky nejsou zrovna moje. Do těch obřích autobusů s upocenejma turistama na střeše byste mě asi nedostali. Naštěstí v Lisabonu existuje několik možností, jak se dostat ke kvalitní, neturistické tour, bez toho, abyste museli být jak ovce. V tomto článku vám představím čtyři tour, které jsem měla možnost zkusit, jak z vlastní iniciativy, tak z pozvání.
Pokud chcete město doopravdy poznat rychle, je toto pomocná ruka. Důležité je si vždy zkontrolovat, že vás provádí místní člověk. Takže jak na to v Lisabonu?

As you guys probably know, I am not much into any paid tours and group, tourist attractions, but we didn't want to make the same mistake like in Prague, not to explore the city we live in at all. So to know Lisbon, I have found (or they found me) several tours, that are actually really cool and only with locals, which is for me the first rule to take a great tour.
Lisbon has so much to offer and to find everything about the city is impossible without help. So there you go, in ten months we have tried four great tours and I strongly recommend you to try each one of them. All of them are for fair price, high-quality time and so much fun! So which ones?
HIPPO TRIP
Na Hippo Trip koukám od té doby, co jsme tady. VŽDYŤ JE TO AUTOBUS CO NAJEDE DO VODY! Jenže tahle sranda je přeci jenom hlavně pro děti, to jsem si říkala, než jsem to zkusila. Je to totiž jediná tour, která vás vezme po městě a ... PO VODĚ! Autobus, který není autobus, ale loď s vámi nalítne zběsile do vody. Tour je jak v portugalštině, tak v angličtině a lidi, je to neuvěřitelná sranda.
Já s Marcem dostali lístky od Hippo Tripu na zkoušku a mamka se Šimonem krásnou slevičku a když je budete hlídat na fb, tak někde rozdávají i lístky zdarma.
Tak jako tak, čekala jsem deset měsíců, až přijede Šimon, abychom to s ním mohli zkusit a bylo to báječný. Pokud chcete vidět Belém z řeky, zasmát se a pořádně si užít "seskok do vody" v autobuse, neváhejte do toho jít!


Since we have moved here, I wanted to try Hippo Trip. It is a bus going to the water, seriously, how cool is that? But hey, I am not super rich for this kind of fun and I am not ten years old. But my brother is, so we waited for him to come here with my mum to try Hippo Trip and thanks to my blog and great guys from Hippo Trip, me and Marco we got the tickets as a cooperation with my blog and my mum and brother nice sale for tickets. 
Anyways, it was AWESOME and super fun. It is in English and in Portuguese, our guide was Martha and she was really lovely. The moment the bus/boat went to the water, me and like 5 year old girl got in shock, because we did not see it coming.. But we have enjoyed it so much and I wish you could try it during your stay in Lisbon.


LOCAL GUDDY
Tito týpci mě kontaktovali před nedávnem sami, zda si nechci vyzkoušet jejich autentické tour a dát jim zpětnou vazbu. Tour dělají po celém světě vždy s místními a zajímavými lidmi. Původně jsem si to chtěla ušetřit na jiné místo, než Lisabon, jelikož to byla naše už čtvrtá tour, ale ještě, že jsem to neudělala.
Tour jsme měli s Miguelem z We Hate Tourism, což je něco co nás spojuje, a když zjistil, že tady nějako dobu žijeme, hned nám začal sypat info, které se jen tak nedozvíte. Vzal nás na super místa, které jsme sice znali, ale ne jejich story. Ukázal nám nový Pasteis de Nata, který byl neuvěřitelný. Všechny znalosti a tipy vám jednou napíšu do samostatného článku, teď si je chci syslit pro sebe a nebo si zkuste tour s ním. Vážně doporučuji. Takže buď si to zkuste přes Local Buddy nebo tady v Lisabonu jděte rovnou na We Hate Tourism či jeho CLASSIC LISBOA RIDE.
A musím říct, že organizace ze všech těchto tour byla nejlepší a nejrychlejší, takže určitě zkuste stránku Local Guddy, pokud chystáte váš další výlet.
CENA: liší se, většinou od 30e


I got contacted by Local Guddy to try there tours in which ever city I choose. I wanted to save it for another city, because after ten months I should know it all about Lisbon, but I was smart and we took the option for Lisbon. 
First of all, the Local Guddy website and organisation was the best out of these four. It was fast, clean and you get immediately connected to your guide and you can set up all the details. 
We got Miguel and his Classic Lisboa Ride. Just to start, he takes you around in his vintage, beautiful car and gives you rare info about the city. He showed us really cool places and gave us info only locals know and after his tour I really feel like I know Lisbon finally profoundly. 
So, you can book tour with Local Guddy everywhere around the world, but if you go to Lisbon, try to book Miguel, because it is definitely worth it, if you want to know a lot about the city.
CENA: different from place to place, around 30e

LISBON STREET ART TOUR
O téhle tour jsem vám psala samostatný článek už TADY. V podstatě až tato tour mě přesvědčila o tom, že jsem velký fanoušek Street Artu, hlavně tady v Lisabonu, protože je to něco, co je zde hojně podporováno, umělci mají svoje místa, kde mohou tvořit a proto zde třeba nenajdete tolik ty nevkusné grafity, tam kde nemají být. Jak se k téhle tour dostat máte u nich na stránce a jako poslední věc, tour je zdarma, jen za symbolický poplatek, kolik vy sami uznáte za vhodné.
CENA: Podle uvážení, většinou deset euro na osobu


Streer Art tour was the first one we did last year in Lisbon. I have writen an article about it already, but it was in Czech, so it is better to put it all together here. Street art is very important part of Lisbon and if you wanna know different part of this city, you should try this tour. The girl took us to places I had no idea about and gave us info about all the artist around. This is something to do, if you really don't want to do tourist things, like classical tours. All the info, how to get to this tour is on their website.
PRICE: for free, just voluntary 

CHILL-OUT LISBON FREE WALKING TOUR
Tahle tour je také zdarma, opět za symbolický poplatek podle vašeho uvážení. Je to velmi obsáhlá tour skoro na tři hodiny, kde je do vás nacpáno neuvěřitelné kvantum informací o Lisabonu a jeho historii. Projdete celé centrum, hlavně důležitá ne tolik turistická místa, zasmějete se a vždycky vás budou provádět místní lidé, kteří vědí, co říkají. Pokud máte na Lisabon málo času, zkuste tuhle prohlídku a nakombinujte ji s jednou z předešlých, abyste doopravdy dostali to nejdůležitější info.
CENA: Podle uvážení, většinou deset euro na osobu

Another free tour, the most profound about Lisbon. It gives you all the details about the center of Lisbon, history of Portugal and in the end you really feel like you know a lot about the city. I recommened this tour if you have limited time for this city and you wanna know as much as possible in one morning. The guides are just locals with great tips for your travels in Lisbon and they are more than happy to stay with you after and answer all the questions you have.
PRICE: Free, voluntary

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? DON'T FORGET TO SHARE IT TO LET MORE PEOPLE KNOW ABOUT IT. THANK YOU. :)

Všechno o Lisabonu - rady, tipy, triky, život najdete TADY | Everything about Lisbon check HERE

9 komentářů

  1. Všetky štyri by ma podľa tvojich opisov lákali, ale asi najviac tá trvá, nikdy som o takom autobuse/lodi nepočula. Musel to byť zážitok :D

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  2. the hippo trip is super cool! xD but what i really really like is to just walk around in the city! lisbon is such a cool place to live ^^

    TheNotSoGirlyGirl // Instagram // Facebook

    OdpovědětVymazat
  3. Taky nejsem příznivce klasickejch tourek, raději si objevuju po své ose. Tyhle ale zní fakt zajímavě, takže jestli se někdy konečně dostanu do Lisabonu, tak určitě nějakou zvážím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se nejvíce líbí ta street art tour :) To bych chtěla vidět :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, dobrý! Já se těmhle organizovanejm věcem vyhejbám jak čert kříži, ale tyhle zní teda zajímavě a dala bych všechny. A vlastně mi to připomnělo, že jsem chtěla jít na tu tour po Praze, jak provádějí bezdomovci, tak bych se do toho konečně mohla dokopat.
    Katka
    www.uneseni.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musim rict, ze segra z te bezdomovecke tour v Praze byla naprosto unesena a vidi je ted jinyma ocima, take se na ni chystam ;)

      Vymazat
  6. Great tips! i've been to Lisbon twice but never went on a tour, I'd love to explore the street art so maybe next time I'll join the street art tour :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super tipy! Ta street art muze byt zajimava. Za sebe musim rict, ze Chill-out Lisbon walking Tour jsem si dala hned prvni den, bylo to obsahle a docela fajn chlapik nas vzal i po mene turistickych mistech. Chodili jsme DOST :D
    A pak pokud nekdo rad fotite, tak MUSIM doporucit Lisbon Photo - Miguel je profik, ktery ve vas vasi fotografickou vasen posune do nebeskych vysin a krasne vam vysvetli treba i utajene zakladni tipy.

    OdpovědětVymazat
  8. Tedy Anetko, ta uvodni fotka - ty barvy - jsem do ni zamilovana :)
    A taky diky tobe zacinam opravdu chtit poznat Portugal :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)