Social icons

BACKPACKING AMERICA I.

13. listopadu 2017
Miami, USA, Gorillaz mural

So you guys, let's take it since the beginning. I didn't do my best in the Czech Republic. I basically drunk my way through my staying at home. Not so good, if you have to work as crazy and prepare yourself fot the biggest trip of your life. But I made it to Miami, so that is good. Haha.
Anyways, I have received tons of questions about my trip to South America. To put you in the picture, we are coming to Peru to do the voluteering service to teach kids English in Trujillo for one month. Around this we have planned a trip around South America and probably other places. We are doing this just with one backpack and super minimalistic style!
We will be around from Noveber till March, but it is still open plan.
The main places to visit are Miami, Peru, Bolivia and Colombia. We have added other places, but I will share it with you when I have more info about that.
Currently we are in Miami and article about that is coming very soon.
I am here just with one backpack, as I said, around 10kg of 65L size and till now, I am quite ok with my things, so far, haha. We will see later, but if I can make through this till march just with 10kg, I can do whatever I want.
Do you have any tips and articles about South America? I will be more than happy to know more information and valuable tips.

CZ: Vezmeme to hezky popořádku. Jak už jsem vám jednou někde psala, doma jsem to lehce nezvládla. Všechno jsem propila a co jsem nepropila, to jsem prokaučovala. Ale hlavně ten čas, který jsem měla věnovat přípravě na cestu a psaní článků, někam odešel. 
Každopádně, chodí mi opět dost dotazů ohledně cesty a já na to nemam děcka ještě odpovědi. Samozřejmě, hned jak budu vědět a všechno sepíšu. Moc ráda vás seznámím s celou dobrovolnickou situací, ale dokud tam nebudu, tak vám nemůžu poradit co a jak.
A kdo neví, o co jde, tak přesně před rokem v Lisabonu, jsem objevila možnost dělat dobrovolníky v Peru, Trujillo a to učit děti angličtinu. V podstatě celou cestu plánuji od minulého listopadu. Zatím je v plánu Miami, kde jsme teď, dále Peru, Bolívie a Kolumbie. Samozřejmě, máme i další místa na seznamu, ale dokud to nebude jisté, raději si to nechám pro sebe. Kdy se budu vracet ještě nevím, takže vám nemůžu dodat ani info o ceně veškerých letů. Ale v nadcházejícím článku o Miami už budou první kalkulace pro nedočkavce. Celé to děláme s jedním batoh a v super minimalistickém stylu.
Kdybyste chtěli vědět něco dalšího, hoďte mi to do komentářů nebo už klasicky na instagramu. Ráda na vše odpovím a alespoň článek bude plný informací, co potřebujete. Vždyť už se známe nějaký ten pátek a víme, jak to chodí. :)
Od začátku je to jeden velký blázinec.
Pár dní před odletem jsem zjistila, že nejsem vůbec připravená a že se mi vlastně nikam nechce. Dolehla na mě těžká cestovatelská únava a doopravdy jsem přemýšlela, zda nezůstat raději doma.
Takže se stalo, že jsem balila za pět dvanáct, všechno jsem rvala do batohu, což není můj styl. Polovinu věcí jsem zapomněla a nebo ignorovala. Můj batoh má prosím deset kilo a je poloprázdný, na několik měsíců! Mam 65L a nějaký zvláštním způsobem jsem najednou nic nepotřebovala. Ještě k tomu nejsem zastánce toho "Co nemam, to dokoupím." To vám z vlastní zkušenosti NIKDY nedoporučuji, protože pak se nikam nevejdete a budete mít mrtě věcí, které vám jsou k prdu.
Víte, co byste taky neměli dělat? Když všechno zabalíte a obalíte, nechoďte potom na Pinterest a nečtěte články typu: "Co si zabalit do Jižní Ameriky." a "Co musíme mít sebou do Peru." Bylo tam asi padesát věcí, z toho mam jen antimalariky, která mi jsou stejně k prdu, pokud si na mě ten komár pochutná, že.
Panika největší vám povím. Ještě k tomu, když máte tendence k panice a vyšilování, dost pravděpodobně mi z toho vypadaj všechny vlasy. A nesnášíte létání. Doopravdy někdy nevím, proč vlastně cestuji, když mi všechno vadí.
Díky tomu všemu jsem ale deset hodin v letadle prospala nebo spíš zkolabovala, protože na mě všechno padlo.
Ale teď jsem tu, teda vlastně nejsem. Záleží, kdy tohle budu publikovat a jestli to budu publikovat.
Tak co, mam zase psát články deníkovou formou jako ze začátku v Lisabonu a v Huelvě? Nebo to necháme čistě cestovatelské tipy a rady. Příště už vám povím o celé cestě do Miami a v Limě nafotím, co jsem si zabalila, kolik vyšly letenky a šest dní v Miami.
Opět připomínám, pokud máte nějak články či tipy na Jižní Ameriku, dejte mi vědět!
Miami, USA, ejnets

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

6 komentářů

  1. Moc mě zajímají cestovatelské tipy, už se na ně těším :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem rozhodně pro články deníkového typu :))

    OdpovědětVymazat
  3. Mňa super najviac zaujímajú praktické info, ktoré budu pravdepodobne až ku koncu vášho dobrodružstva. Teším sa na fotky a som za denníkovú formu! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem asi úplně pravý opak. Lítání je sice opruz, ale hrozně to miluju, dokoupím, co nemám a 12 cizích lidí, jak jsi psala v novém článku, bych asi nezvládla. :D :) hlavně se opatrujte!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj. Zaujimalo by nieco viac k tomu dobrovolnictvu. Cez aku organizaciu si isla? Ja planujem trip do Peru na cca 2 mesiace, ale vobec by nebolo na skodu si to este o nejake dobrovolnictvo predlzit. Vela je toho na stranke Workaway, ktoru som vyuzila minuly rok v Spanielsku, ale zaujimali by ma aj ine moznosti. Ak to nie je tajne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uz som nasla odpoved na moju otazku v inom clanku :D

      Vymazat

Thank you for your lovely comments! :)