Social icons

BACKPACKING AMERICA X. | MUST-VISIT MARAS AND MORAY IN PERU

13. února 2018
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
If you read my articles regularly and properly, you know that when we went to Rainbow Mountain, the travel agency has forgotten about us.
Since they have destroyed all this beautiful experience for me, they offered us a few free tours. One of them was a day trip that we wanted to do on our own, the famous Maras and Moray just outside Cusco. The trip was again by the agency What a Trip and they are situated in the Kokopelli Hostel. Which I do not recommend at all!
Anyway, the tour would cost you $15 and you have to pay the admission to the ruins.
Unfortunately, you can't buy just one admission for one sight, you have to get  a ticket for the entire Sacred Valley, otherwise it is not possible. You have the option of 2 day entry or 10 day for 130 soles. We chose 2 days and it was 70 soles.
Another option is without a tour, and with a personal driver. You hire one when you arrive by bus from Cusco to Moray, it should cost you the same money. This is, of course, much better, as the driver waits for you everywhere, you do not have to wait for other people and stops whenever you need.

CZ: Kdo čtete články pravidelně a řádně, tak víte, že na nás cestovka zapomněla na výšlap Rainbow Mountain.
Za to, že mi zničila v podstatě zážitek na celý život... a vlastně celý život, když už jsme u toho. Tak nám nabídli několik tour zadarmo. Jednou z nich byl celodenní výlet, který jsme chtěli podniknout na vlastní pěst, slavné Maras a Moray kousek od Cusca. Takže opět, všechno zlé je k něčemu dobré. A tentokrát o nás bylo postaráno výtečně. Cestovka je opět připomínám What a Trip a sídlí v hostelu Kokopelli. Který ale vůbec nedoporučuji!
Každopádně tour by vás vyšla na 15 dolarů a musíte si na místě zaplatit vstupné.
Vstupné je nutné koupit na celé Sacred Valley, jinak to nejde. Máte možnost 2 denní vstup nebo 10 denní za 130 soles. My si vybrali 2 denní a bylo to kolem 70 soles.
Další možnost je bez tour a to s osobním řidičem. Taxíkem, kterého si sami seženete, když dorazíte busem z Cusca do Moray, mělo by vás to vyjít cenově úplně stejně. Je to samozřejmě o moc lepší, jelikož řidič na vás všude počká, nemusíte se tahat s dalšími lidmi a zastaví vám, kdykoliv potřebujete.
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
MORAY (INCA'S RUINS)
Probably you only heard about Maras salt-plains, but you will also go to Moray during the tour. You will think it was created by aliens, but the truth is that it served as a place for experiments in growing vegetables and grains. This is what we were told and since, unfortunately, guides in Peru mostly knew less than us, the origin of circles is not really known. So I'd leave it to the aliens.

CZ: MORAY (INCA'S RUINS)
Pravděpodobně uslyšíte jen o Maras solných planinách, ale během tour zajedete i do Moray. Možná vám to přijde, jak vytvořené mimozemšťany, ale pravda je, že to sloužilo jako místo pro experimenty s pěstováním zeleniny a obilí. Tohle nám bylo řečeno a jelikož bohužel průvodci v Peru většinou věděli méně než my, původ kruhů vlastně není známý. Takže bych to nechala u těch mimozemšťanů.
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
MARAS - SALT PONDS
Another of the monuments made before the Incas are the salt ponds in Maras. 
Salt ponds or pools is one of the greatest spectacles I have seen in Peru. They are scattered all around the place, the pictures do not even show the beauty and colors you see. It belongs to the Sacred Valley near Cusco, which is a series of sights connected strongly to Inca's culture.
All lakes are pastel-colored, not more than 4 meters in size, and have a special shape to make the water run over regularly.
Surprisingly, there were not so many people here, so you really have a great room for photos and a nice walk.
Especially, as almost everywhere in Peru, everything is surrounded by mountains, so the spectacle is even more magical.

CZ: MARAS - SOLNÁ JEZÍRKA
Další z památek sloužících ještě před Inky, solné jezírka Maras v úzkém údolí.
Slaná jezírka jsou jedna z největších podívaných, co jsem v Peru mohla navštívit. Rozléhají se do všech stran a těch pastelových barev se nebudete moci nabažit. Patří do série památek v Sacred Valley, které určitě budete chtít navštívit při vašem cestování kolem Cusca.
Všechny jezírka jsou pastelově - růžově zbarvená, ne větší než 4 metry a mají speciální tvar, aby se voda přelévala pravidelně.
Překvapivě tady ani nebylo tolik lidí, takže máte doopravdy velký prostor na fotky a hezkou procházku.
Hlavně, jak už to tak v Peru bývá, vše je obklopeno horami, takže podívaná je o to víc magická.
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com
Maras, Moray, Peru, ejnets.com

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

10 komentářů

  1. Wow wow wow! :D Ty fotky jsou úžasné! :O A vidíš, cestovka se vám docela hezky odměnila! :)

    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
  2. Bozi!!!! Tyhle dve mista jsme museli kolem Cuzca vynechat a dost me tp mrzi, vypadaji prekrasne a magicky, tak snad jeste nekdy jindy. Fotky mas jako vzdy nadherne! A ti pruvodci v Peru, to je vtipny, my meli jednoho co si hodne vymyslel, jak se o tom vsem malo vi, tak podle me tam pruvodce muze delat kazdy... :))

    OdpovědětVymazat
  3. To je naprostá nádhera! Přesně to mi jelo hlavou celou tu dobu, co jsem četla tenhle článek. Peru mám na svém bucket listu, takže tyhle článku určitě využiju a pokud tam v nejbližší době nevyrazím, tak je minimálně přepošlu kamarádce, která se tam chystá v srpnu ♥
    Jinak souhlasím s tím, že obě dvě místa jsou hrozně insta-friendly a ty výhledy musely být naživo naprosto dech beroucí. :)

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
  4. super článok a nádherné fotky :) určite je článok nápomocný pre niekoho, kto sa tam chystá

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  5. Chystám se do Ameriky v srpnu, tudíž mi tento článek je velkou inspirací ! :)

    BLOGEREM

    OdpovědětVymazat
  6. Really neat! I love the way the Inca's Ruins flow down the hill. Very cool. thanks for sharing. - Aisha Chaudhry http://behnos.com

    OdpovědětVymazat
  7. WOW, ty fotky jsou perfektní. vypadá to tma moc dobře. trochu mi to přopomíná terecký Pamukkale z bahna :D

    OdpovědětVymazat
  8. Hi! Thanks for sharing your review on these great sites! I am working on my blog, writing about my Peru adventure from 2017! It is such a beautiful country and your posts make me miss it even more!
    www.simplyangella.com

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)