Social icons

Amazing Mallorca | Part I.

30. dubna 2013

Na další výlet jsme vyrazily na Mallorcu, přesně do Palma de Mallorca. Že se vydám na Baleárské ostrovy, tak brzy po Ibize, jsem doopravdy nečekala a ještě za úžasnou cenu. 20 euro za letenku je přeci úžasné. Tohle je snad jedna z největších výhod Erasmu, levné cestování.
Tentokrát jsme vyrazily pouze já a Jarča. Bylo to možná ještě vtipnější než obvykle. Už jste někdy běželi pozdě na letadlo? To vám je zážitek, když při vstupu do letiště máte přesně 10 minut, než vám zavřou gate. Zběsilá honička přes kontroly, abyste následně zjistili, že váš gate je až na úplném konci chodby a vy máte už pouze tři minuty. Po dlouhé době kvalitní adrenalinový závod.

Our next trip was to Mallorca, precisely to Palma de Mallorca. I didn't know that time when I was in Ibiza, that I would visit Balearic Islands again and so soon. But it is the main advantage of Erasmus, really cheap travelling. Tickets for 20 Euros? Amazing! 
Although it was just me and Jája, we had maybe more fun than usually. Have you ever been chasing the plane? When we entered the airport, we had 10 minutes to catch our flight. We run as hell through all the controls and of course, our gate was in the end of the hall. It was an adrenalin race.



Co říci o Mallorce? Je plná Němců. Že jste to věděli? To je dobře, ale určitě nevíte, že je doopravdy, doopravdy plná Němců! Všechno v Němčině.. Nápisy, jídlo, řeč... Mam pocit, že teď už ani do Německa jezdit nemusím.

What to say about Mallorca? It is full of Germans. I knew before going there that it was their favourite place. But so many of them? And everything in German? I don't need to go to Germany anymore, I think.




Samozřejmě, jinak je Palma de Mallorca nádherná. Možná už vám přijde divný, jak každé místo opěvuji, ale nemůžu si pomoct. Pro mě má každý malinký kousek země nějakou cenu. 
Centrum je doopravdy líbezné, a když to zakončíte dech beroucí katedrálou, nemůžete nic namítat. Vše se táhne podél pobřeží, což doopravdy ocení takové milovnice moře, jako jsme my.

Of course, Palma de Mallorca is beautiful. I know, it is little bit strange that I am just happy about every place I see, but I have a thing for travelling and all the beautiful pieces of the world.
Downtown of Palma is really lovely - small streets, shops, flowers... everything is really cool. There is an amazing Cathedral in the end and everything is surrounded by a seaside. Perfect!










4 komentáře

  1. Oh wow, beautiful pictures! It looks amazing there :-)

    xo The Daily Fashion Drug

    OdpovědětVymazat
  2. Beautiful pics dear!

    Lovely blog! Following you on Bloglovin, hope you'll follow me back!

    Marella

    http://memyselfandmycloset.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  3. Mallorku mám moc ráda :) ale s tím levným cestováním nesouhlasím :) záleží totiž, kde na erasmu jsi... my tu máme nejbližší letiště v Bilbau, dvě hodiny odsud busem, a letenky odtamtud teda nic extra... :/ to vám docela závidim, i když bych asi nevyměnila :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)