Social icons

WHAT A YEAR 2016

31. prosince 2016



Cestujete po Portugalsku? Tady jsou moje tipy a rady na dovolenou do Lisabonu či na celou zemi. LISABON PRŮVODCE a PORTUGALSKO, cestování po Madeiře TADY, cestování po Jižní Americe TADY, jak na Machu Picchu levně a tipy na cesty TADY a batůžkaření po Jižní Americe TADY, dobrovolnictví v Peru a vše cestování po Peru TADY.



Dobrý den, celý den. Kdo to sledoval, tak asi ví, že se mi blogmas moc nepovedly, ale to nevadí, protože jsem si to po dvacátym alespoň užila bez počítače, instagramu a měla jsem krásné Vánoce s rodinou a chřipkou, kterou mam do teď.
PRÁCE 
Chtěla jsem se ale ohlédnout za 2016, protože to byl takový zvláštní rok. Začala jsem ho v práci, kterou jsem od prvního dne nesnášela, spíš lidi tam, než samotnou práci. Tohle utrpení trvalo tři měsíci a byly to jedny z nejhorších tří měsíců v mym životě, ale taky ty nejlepší, jelikož jsem si stihla ujasnit, že tudy cesta nevede. A že lidská blbost má neskutečnou sílu.
Do července se to zlepšilo, ale to už výpověď byla zařízená a cesta do Portugalska taky.
Teď sice nemam ani práci, ani peníze, ale šťastnější jsem snad nebyla.

ZÁŽITKY
Tohle bylo už o něco lepší. Snědli jsme spousty skvělého jídla, navštívili strašně moc kulturních akcí, cestovali a hlavně máme za sebou další super koncerty.
Viděla jsem The Cure! Dvakrát koncert Allah-Las, poprvé jsem viděla na živo Haberu, našla jsem skvělou kapelu Sun Kill Moon a dostali se na její koncert v Lucerně. A poslední koncert byli nejlepší Crystal Castles.
Cestování se od začátku točilo kolem Portugalska, všechny peníze stále vrážíme jen tam. Byli jsme ale zase v Amsterdamu, Londýně a poprvé jsem navštívila Polsko. Každoroční návštěva Marcovo rodičů v Kalábrii byla taky skvělá a to jídlo tam nemá chybu.

Celkově mě 2016 hodně změnil, co se týče myšlení a budoucnosti. Možná je to tím, že jsem oslavila 25, možná jenom přišel čas se přestat za hodně věcí trestat, ale hlavně vyhodit ze života toxický lidi. Možná mam teď málo přátel, ale doopravdy udělá hodně, když se zbavíte závistivých, zlých a prolhaných lidí a bohužel jich je na světě dost. Díky tomu mi do života mohlo vstoupit několik nových, kteří jsou ale neuvěřitelných osobnosti. A já věřím, že to má své důvody, proč lidi přicházejí a odcházejí. Nejvíce vám k tomu pomůže cestování!
Žádná předsevzetí si nedávejte, taky si je nedávám, jen si vždy přeji, abych se ve všech situacích chovala, jak nejlépe umím. Ne jako tento rok na plese, kde jsem opilá jak alik udělala ostudu snad všem. Ale to k tomu patří.
Cestujte a pořádně jezte a pijte. To je stejně nejlepší. Nebojte se riskovat a opustit věci, co vás nedělají šťastnými, říká se to jednoduše, ale já to zkusila a je to super. PŘEJI VÁM, ABY 2017 BYL TEN NEJLEPŠÍ ROK PRO VÁS A ABYSTE SI NA KONCI TAKY ŘEKLI, TY JO, TO BYLA JÍZDA. HODNĚ ŠTĚSTÍ A ZDRAVÍ VŠEM!

5 komentářů

  1. Ono niekedy práve tie zlé veci v našom živote sú po nejakom čase jedny z tých najdôležitejších, pretože ti to dá veľa do života - v prvom rade ako vravíš - vieš čo určite nechceš a si silnejšia. :) Verím, že nový rok bude plný pozitívnych a krásnych vecí! xx

    Simona | LIVEINFOXWORLD.BLOGSPOT.COM

    OdpovědětVymazat
  2. Mala si super rok, do toho nového ti prajem aby bol ešte lepší♥

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné! Pozitivní! Doufám, že i letošní rok bude pro tebe krásný !!
    www.littlepieceofmyhappiness.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Jeej, vidím, že si mala za sebou nádherný rok!:) Všetko dobré do toho nového:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je naozaj odvazne, myslim, ze malokto dokaze takto s niecim seknut a ist dalej. Prajem ti nech sa ti dari a mozno potom najdes nejaku skvelu pracu prave vdaka tymto zazitkom, ktore mas teraz :)

    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)