Social icons

10 věcí, co mi Lisabon dal | I.

14. ledna 2017
Portugalsko, Portugal, ejnets, blogger

Možná by se tenhle článek neměl jmenovat, co nám Lisabon dal, ale co nám dal život v zahraničí. Jsme tady už 4 měsíc, než jsme se sem vrátili z prázdnin doma, myslela jsem, že toho vím o Lisabonu hodně. Nevím nic, natož něco o kultuře. A myslím, že ani jeden rok by nestačil. Jednoduše o lidech a kultuře se nemůžete nic naučit za jeden měsíc, natož týden. Tohle trvá roky. Tady máte alespoň první 10 osobních bodů, co mi tyhle čtyři měsíce daly...
Portugalsko, Portugal, ejnets, blogger
1. Štěstí. Takové to normální klasické štěstí z ničeho.
2. Vzal mi stres.
3. Začínám jíst ryby. Teda spíš hodně krevet, ale někde začít musim. Je to jedna z nejlevnějších a nejkvalitnějších potravin tady.
4. Trpělivost.
5. Chuť se posunout dál. Myslela jsem, že přestěhováním sem, se moje ambice s žitím v jiné zemi zmírní. Opak je pravdou!
6. Porozumění. I když neznám řeč, kulturu a ani lidi, jsem o moc více chápavá a rozumná.
7. Lásku. Myslela jsem, že Prahu miluji a nikdo na ni nemá, opět jsem byla vedle, Lisabon miluji natolik, že jsem každé ráno ochotná mu prominout tu bídu, co nám dal den předtím.
8. Vědomosti. Ne z knížek, ne ze školy, ale od lidí, protože to, co zjistíte od lidí jiných kultur a národů, se nikde nedočtete.
9. Minimalismus. Předevčírem jsem si koupila nové džíny, takhle blbě jsem se z nakupování snad nikdy necítila. Sice za 10e, ale první, co mě napadlo byla jízdenka do vedlejšího města, co jsem za to mohla mít.
10. Přátelé. Lidi, co jsem poznala tady, lidi na stejné vlně. 
Portugalsko, Portugal, ejnets, blogger
Co vy a život v zahraničí? Zkusili jste? Zkusíte? 

10 komentářů

  1. Lisabon jsem ještě nenavštívila, musí tam být krásně. Já právě prošvihla přihlašování na erasmus, které bylo bohužel vypsané na oba semestry příštího školního roku, jsem na sebe naštvaná, ale rozhodně se chystám vyject alespoň ve třeťáku. Krásné body, snad na ně člověk po chvíli nezapomene a nezapřehne do starých kolejí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. v Lisabone som ešte nebola :O ale z tvojich fotiek čo máš tu na blogu to tam vyzerá krásne a rada sa tam pôjdem niekedy pozrieť :) a aj článok je krásny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, neviem či by som sa takto vybrala do cudzej krajiny, máš môj obdiv! Do Lisabonu sa určite chystám a snáď sa tam raz dostanem, pretože to vyzerá nádherne...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotografie ♥ Som rada, že sa ti tam páči a že si šťastná! :) ♡ ◠‿◠ ♡

    * Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, krásný článek a skvělé fotky. Je zajímavé, jak člověku život v zahraničí neskutečně otevře oči. Určitě bych do toho šla :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hodně benefitů :) nejhezčí je to štěstí z ničeho jakoby :) No, zatím jsem takhle nikdy nebyla, moc si to nedokážu představit, ale možná mě čeká příští semestr zahraniční stáž :)

    OdpovědětVymazat
  7. Aach Lisabon musí byť krásny :) ja moc necestujem, ale na miestach, na ktorých som bola, som velmi rada že som bola. A máš určite pravdu v tom, že cestovanie človeka celkovo velmi obohatí. Ja by som v budúcnosti chcela isť aspoň na rok do Kanady a potom cestovať pretože to je vec, ktorá ma neskutočne láka a fascinuje. Inak krásny blog :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  8. Pekny clanek. Bodu 3 a 5 uplne rozumim, take jsem zacala jist ryby v sousednim Spanelsku. A touha zit jinde jen narusta pote, co clovek objevi novy kus sveta. Kdybych v Bruselu nemela pritele, uz jsem zas o kus dal, myslim. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Super! Já žiju už 2 roky v Egyptě a mám úplně stejné pocity. Moc si to tam užívej ;-) www.barboraaref.com

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)