Social icons

Co dělat v Lisabonu? | Oblíbená muzea

9. března 2017
Lisabon, Lisbon, Portugal

Dneska vám povím o muzeích ZADARMO každou první neděli v měsíci, které jsme zrovna nedávno sami navštívili.
ANCIENT ART MUSEUM (Museo Nacional de Arte Antiguo)
Od muzea jsme nic extra nečekali, ale nakonec se nám moc líbilo. I když zde nenajdete žádná velká jména, architektura budovy je krásná, není zde moc lidí, nikdo vám nikde nepřekáží. Stihnete ho projít za půl hodiny. Jsou zde umělci jako Bosch, Durer či Raphael, ale ne jejich nejvýznamnější díla, samozřejmě. Také dost portugalské tvorby a úlovků z jejich kolonií.
Muzeum je malinké a samotné mi vůbec nic neřeklo. Marco z toho byl ale unešen, jelikož se mu to hodí ke studiu. Je také zadarmo a nikdy nevíte, kdy se vám něco takového bude hodit. Haha, nikdy. Je to hned vedle kláštera Jeronymitů, tudíž na chvilku tam skočit můžete.
Není muzeum, ale úžasná památka v Belému z 16. století. Architektura je dechberoucí, i když jeho zahrada je zrovna v přestavbě. Během sezóny se připravte na nával lidí, natož při neděli zadarmo. 
A jako vždy to nejlepší na konec. Museum moderního umění, ke kterému jsem si našla během několika posledních let cestu. Najdete tady nejen portugalskou tvorbu, ale i mezinárodní, třeba i Warhola, Bacon či Dalí. Nejsou zde jejich nejznámější díla, o to víc se mi to líbilo. Opět málo lidí, nádherná architektura, obrovský prostor a čas si vše pořádně prohlídnout. Muzeum je též v Belému, jen kousek od výše zmíněného kláštera. Když už muzea, tak tohle jediné doporučuji ze všeho, co jsem zatím viděla.
JAKÁ MUZEA PO SVĚTĚ JSOU VAŠE OBLÍBENÁ?
Pokud chcete podpořit tyto texty a moji práci, můžete mi koupit kafe ZDE.

ENGLISH
Today I will tell you about MUSEUMS which are free every first Sunday of the month and we have recently visited them.
ANCIENT ART MUSEUM (Museo Nacional de Arte Antiguo)
We did not expect anything special from this museum, but in the end we liked it a lot. Even if you can not find any big names here, the architecture of the building is beautiful, there isn't too many people and you have a space to look around. You will be done in half an hour. There are artists like Bosch, Durer and Raphael, but not their most important works. Lots of Portuguese work and quarries from their past colonies.
The museum itself is tiny and did not tell me anything, but Marco was blown away because it suits for his studies. It is also free, and you never know when you something like that will come in handy. Haha, never. It is next to Mosteiro dos Jerónimos so you can make here just a quick visit.
It is not a museum exactly, but a wonderful sight in Belém from the 16th century. The architecture is breathtaking, although the garden is just under reconstruction. Get ready for the rush of people during the season, mainly during the free Sunday.
And as always the best for last. Museum of Modern Art, which I started to fancy in last couple of years, thanks Marco :). You will find not only the Portuguese artists, but also international, even Warhol, Bacon or Dalí. Although there aren't their most famous works, the more I liked it, since there is not tons of people around. 
Again, few people, beautiful architecture, a huge space and time to get to know everything properly. The museum is also in Belém, only a short distance from the Mosteiro. 
WHICH MUSEUMS ALL AROUND THE WORLD ARE YOUR FAVORITE?
Lisabon, Lisbon, Portugal
Lisabon, Lisbon, Portugal
DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT ON PINTEREST, YOU WILL MAKE MY DAY.
Všechno o Lisabonu - rady, tipy, triky, život najdete TADY | Everything about Lisbon check HERE

8 komentářů

  1. Ty klenby jsou tak fotogenické! Já mám ráda musea v zemích, kde je to opravdu zadarmo, minimálně pro studenty. Ale tady chodím spíš po konkrétních výstavách nebo do menších, zaměřenějších muzeí, v těch národních většinou člověka polovina, ne-li více, věcí nezajímá a za vidění stojí zpravidla hlavně architektura a platit za to třeba 15,20 euro? No, spíš nee. Ale za Van Gogha v Amsterdamu tojo, to třeba jsem si zaplatila ráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná architektura, tolik možností k navštívení, to je paráda :) Navíc zadarmo muzea v určitý den je moc fajn nápad, aspoň je uvidí víc lidí, pro které to jindy není moc finančně dostupný.

    OdpovědětVymazat
  3. Ach jo, chci ten Lisabon vidět víc a víc. Architektura těch muzeí je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  4. Bože! To je DO KO NA LOST! Miluju památky a umění! Jak já ti závidím! Bože! ♥♥♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Love your photos. We've never really had enough time to explore the museums in Lisbon and the weather was too lovely and warm to go inside.
    Vanessa

    https://wanderlustplusone.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Really enjoyed this post, makes me want to go back to Lisbon since we didn't get to visit any museums when we were there (embarrassing I know...)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)