Social icons

Proč navštívit Madeiru? Průvodce na ostrov a tipy na cestu sem

27. března 2017
Madeira, Portugal
Read articles about how to enjoy Madeira and what to see there:
I, II, III, IV, V, VI, VII


Co vás napadne, když se řekne Madeira? Slunce? Věčné jaro? Klid? Zelená oáza? Tak přesně toto vás tady čeká. Vždy, když někam jedeme, děláme řádný výzkum všeho, co musíme navštívit a jak se vyhnout turistům. Očekávala jsem od Madeiry tedy, že bude brutálně turistická, narvaná lidmi a předražená. Opak je ale pravdou. Jsme tady my a veškerý turisti jsou 60let a více, což znamená jedno: Žádné selfie tyče, žádné nakrucování hodinu na fotku, nedělají bordel, umí se chovat a jsou velmi sympatičtí. Asi stárneme taky.
Samozřejmě je to i obdobím, teď není sezóna. Báli jsme se počasí, jelikož předpověď ukazovala jen zimu a déšť. Máme každý den sluníčko a teplo. Ideální na výlety. Přeci jenom jste uprostřed Atlantiku, počasí se zde mění každou minutku.
Madeira je zelená, hodně zelená. Vzduch je neuvěřitelně čistý, stejně jako okolí Madeiry. Většina energie pochází ze solárních panelů a větrných elektráren. Nikde není bordel, lidé jsou na rozdíl od Lisaboňáků příjemní a nápomocní, i když úplně stejně zmatení.
Je to místo vyloženě na outdoor sporty a výlety. Nečekejte zde písečné pláže, zde je to spíše o pohybu než o válení se na pláži s koktejlem.
Můžete zde zkusit úplně všechno, co vás napadne a ceny jsou velmi, velmi nízké. Opět připomínám, jsme zde mimo sezónu, během léta může být všechno jinak.
Pokud chcete aktivní dovolenou, bez turistů, se spousty výletů a aktivit, Madeira během jara je nejlepší.

Přečtěte si moje průvodce na Madeiru s tipy a rady na cestu sem: 

Funchal - oblíbená místa
Funchal - vintage nákupy
Funchal obecně
Madeira - Západ ostrova - co navštívit 
Madeira - Santana
Madeira - Údolí Jeptišek - Curral das Freiras


Madeira, Portugal
Madeira, Portugal
Madeira, Portugal
Madeira, Portugal
Madeira, Portugal
Madeira, Portugal
Madeira, Portugal

Líbí se vám, co dělám? Můžete mi koupit kafe, na podporu tohoto blogu a mé závislosti. Protože si za to určitě nekoupím víno. :) Děkuji, že čtete a chodíte sem.

Do you like my work? You can support me by buying me a coffee. Thank you for reading and being here.

7 komentářů

  1. To je nádhera! Píšu si Madeiru na svůj cestovní seznam (ah ten je už teď pekelně dlouhej :) Maják mi připomíná ten z Podersdorf am See (u Vídně)! Díky za připomenutí Plné peněženky, používala jsem ji hodně na vánoční nákupy, ale pak na ni zapomněla...jelikož jsem taky teď trochu na štýru, tak jsem si nechala poslat výplatu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Madeira, to by se mi taky líbilo.. Krásné fotky :) Plnou peněženku využívám už delší dobu, hlavně na dámejídlo, ale na větší nákupy se to rozhodně vyplatí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Koukala jsem už na stories, úžasný! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky jsou nádherné, Madeira nezklamala koukám. Jak jsem psala na Instagramu, píšu si to na wish list, protože ty tvoje instastory mě naprosto přesvědčily, že to stojí za návštěvu :)
    O plné peněžence slyším poprvé a rozhodně vyzkouším. Vypadá to zajímavě. Díky!

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za krásné komentáře, holky :))

    OdpovědětVymazat
  6. Bože! Madeira vypadá úžasně! Plnou peněženku vůbec neznám, ale většinu ostatních stránek, které jsi zmínila, ano. :) ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Na Madeiru si delam zalusk delsi dobu a tenhle clanek me prijemne prekvapil ☺ vypada to skvele, a hlavne jak pises, bez tech selfie tyci ;-)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)