Social icons

Tipy co navštívit na Madeiře | NUN'S VALLEY (CURRAL DAS FREIRAS)

28. dubna 2017
MADEIRA NUN'S VALLEY CURRAL DAS FREIRAS
Do Údolí Jeptišek (Curral das Freiras) jsem se moc těšila, jelikož nám bylo vychváleno na všech frontách. Nešli jsme žádnou z Levadas, které sem vedou, ale dojeli jsme sem přes různé zastávky, které vidíte na fotkách.
Jeptišky tady hledaly osídlení v 16. st, protože utíkaly před piráty, kteří se zrovna pustili do Funchalu, a protože to je údolí skryté v horách, zde se mohly dobře schovat.
Údolí je tak akorát na procházku, pár fotek, jídlo a můžete pokračovat dál. Nachází se v úplném srdci Madeiry asi dvě hodiny od Funchalu, pokud nebudete zastavovat, možná ještě blíž.
Dejte si zde klasickou portugalskou polévku, osobně ji mam moc ráda. Je to zeleninový vývar a zde do něj přidávají speciální přísadu-kaštany. Tip pro vás: všude po Portugalsku najdete tuto zeleninovou polévku, nedávejte za ni nikdy víc než 3e, okrádají vás akorát!
Možná přidám ještě článek se zajímavostmi z Madeiry, co jsem tam zjistila, ale i tak bych vám chtěla říct, že Madeira doopravdy stojí za to. Má toho tolik, co nabídnout a každý se zde najde. Přes hory, surf, výšlapy, vyjížďky, túry, procházky či jen tak na dovču. Je to taková čistá, zelená oáza klidu, kde si doopravdy odpočinete, vypnete a budete jen žasnout nad tou krásou. A ještě u toho budete ovíněný jejich výborným vínkem či Ponchou. Jděte do toho! :)
PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ČLÁNKY O MADEIŘE TADY, TADY, TADY TADY!
I was looking forward to see the famous Nun's Valley, because we have heard amazing things about it. As we did not walk any of the Levadas, we got there with a car through several stops and miradouros.
Why is it a Nun's Valley (Curral das Freiras)? The nuns were looking for a settlement here in the 16th century because they were running away from the pirates who were just attacking Funchal. It is located in the very heart of Madeira about two hours from Funchal, so it was easy for them to hide here.
My tip is to eat here a classical Portuguese vegetable soup, they put inside typical chestnuts from here and it is really yummy.
Maybe I will still write another article about Madeira, but I just wanted to say that Madeira is absolutely amazing and I highly encourage you to go as soon as possible. I loved the real beauty you can find here. It is super clean, green - like an oasis. I found it peaceful and calm, great for any kinds of holiday. :)
READ OTHER ARTICLES ABOUT MADEIRA HERE, HERE, HERE AND HERE!
MADEIRA NUN'S VALLEY CURRAL DAS FREIRAS
Tipy, co s sebou:
- Kvalitní outdoorové vybavení - takové, v němž vydržíte i delší túry a výšlapy. Lehkou nepromokavou bundu, termoprádlo na těle, pevné boty. To vše zaručí, že budete v pohodě.
- Jestli milujete výhledy, nezapomeňte na kvalitní fototechniku, případně na lehký turistický dalekoholed.
Co na to říkáte? Bude se vám to hodit nebo používáte jiné pomůcky? Dejte vědět!
MADEIRA NUN'S VALLEY CURRAL DAS FREIRAS
Câmara de Lobos, Madeira, Portugal
Câmara de Lobos, Madeira, Portugal
Câmara de Lobos
Câmara de Lobos, Madeira, Portugal
Câmara de Lobos, Madeira, Portugal
Câmara de Lobos, Madeira, Portugal
Curral das Freiras, Madeira, Portugal
Curral das Freiras, Madeira, Portugal
Curral das Freiras, Madeira, Portugal
Curral das Freiras, Madeira, Portugal
DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? DON'T FORGET TO SHARE IT. :) THANK YOU 

13 komentářů

  1. To je nádherné miesto. Také naozaj ukryté pred svetom :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky jsou nádherné:) jen tedy nevím, jestli bych zvládla kaštany. Ještě jsem je neměla, ale rada bych je zkusila, ale vždycky jsem si myslela, že se podávají sladké a ne se zeleninou :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, krásné místo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky vypadají perfektně! Mám hrozně ráda přímořská města a přístav má pro mě vždy zvláštní kouzlo! :) Navíc vypadá velmi barevně, trochu mi takto z fotek připomíná italské Portofino (ve kterém jsem ale také nikdy nebyla :D ).

    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
  5. Amazing pictures! This looks like a beautiful place to visit!

    OdpovědětVymazat
  6. I just love your blog! Plus, your Instagram is pure joy :)
    Following you :*

    Sanja's Burgundy Blog
    Sanja's Burgundy Blog on Facebook

    OdpovědětVymazat
  7. Krása! Na Madeire som bola minulé leto a úplne som sa do toho ostrova zamilovala. Je tak malý, ale je tam naozaj všetko možné a stojí to určite za videnie.

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, wonderful pictures.
    You made me want to start a journey to Madeira right away.
    Thank you so much
    Sassi

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera! Také se tam někdy chystám :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)