Social icons

HOW WE HAVE FOUND CHILL IN CHILE

6. dubna 2018
Arica, Chile, ejnets.com

Arica byla ten nejlepší nápad. Když jsme seděla v hostelu v Bolívii na posteli, dva dny už jsem nebyla schopná ani vstát, natož něco pozřít a představa toho, že nás bude čekat desetihodinová cesta na druhou stranu Bolívie, kde bychom další týden pendlovali sem a tam, no to se mi dělalo ještě víc špatně. A tak nápad toho, že se podíváme na sever Chile, nebyl tak špatný. 
Měli tam čtyřicítky, měli tam oceán a měli tam surf. A tak jsme si řekli, že se doslova a do písmene zachráníme a pojedeme dělat, to co nás stejně nejvíc baví.
Z La Pazu se dostanete do Aricy velmi jednoduše. Stojí to pár korun, jízdenku si stačí koupit den předem na hlavním autobusovém nádraží v La Pazu a cesta trvá asi šest/osm hodin přes den, žádná noční spací hrůza. Jen prosím vás pozor na hranicích, nemějte u sebe žádné ovoce nebo se na vás hned nalepí security pes a vy si budete připadat jak Bridget Jones, když cestovala s drogami z Thajska.
A tak jsme našli to nejlepší airbnb u Francouzů žijících v Chile už pěkných pár let. Konečně jsme si mohli uvařit, já tedy bohužel jsem ještě další týden nic nesnesla a většinu času prospala buď na pokoji nebo na pláži, jít nakoupit a žít týden jako normální lidé bez balícího a cestovatelského stresu.
To bylo přesně v tu dobu, kdy v Peru, asi 200km od nás, bylo to velké zemětřesení. Byl to jeden z největších zážitků, co jsem na naší cestě měla. Vzbudit se v noci, kdy se s vámi klepe celý svět, snažíte se vzbudit vaši drahou polovičku, že je zemětřesení a přijde tsunami a vy tady umřete, ale marně. Odpovědí vám je: "Mohla bys spát, zase blázníš." Což bylo přesně po třetí a naposledy, kdy jsem si v Americe myslela, že umřu. Až do svítání jsem nespala, čekala na tu tsunami a představovala si, jaké to asi bude, až nás ta voda dožene.
Chile byla úžasná a oči otevírací. Lisabon mi chyběl víc, než kdy předtím, jelikož mu Arica byla velmi podobná. Uvědomila jsem si, že být dlouho na cestě jen s batohem na mě tolik není, že hory na mě nejsou a dokáži žít beze všeho, ale ne bez oceánu, tepla a pláže. A bez těstovin s rajčatovou omáčkou od Marca.
Kde jste byli naposledy vy a úplně jste vypli, jen relaxovali a nebyla to klasická dovolená?

Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com
Arica, Chile, ejnets.com

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

7 komentářů

  1. Nádherné fotky i článek. Dala jsi mi brouka do hlavy, asi si Peru zapíšu do svých cestovatelských cílů:)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné fotky, tam by som sa rada pozrela aj ja :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  3. tie fotky sú neuveriteľné a takéto cestovanie tiež :) raz by som to aj ja chcela zažiť :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. prekrásne fotky!
    myslím si, že na mňa by takýto typ cestovania bol dosť náročný, ale úprimne, chcela by som si to raz skúsiť. :)
    a v poslednom čase si viac a viac uvedomujem, že by som rada žila niekde, kde je stále tak primerane teplo. a aj ten oceán. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ta první fotka na schodech je super!! :) Ty máš prostě talent na to najít ta nejbarevnější místečka! :)

    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
  6. moc se mi líbí ta první fotka! Je to krásně barevné a velmi dovolenkové :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)