Social icons

Výlety po Portugalsku | Malé Benátky Aveiro

11. května 2017
Aveiro, Portugal
Aveiro nám bylo doporučeno snad ze všech stran. Marco má odsud kamaráda, který nám sepsal travel tips pro tohle město. Já se vám to pokusím shrnout do dvou článků, protože mam tolik fotek, že by byla škoda to cpát do jednoho.
Z Lisabonu se sem dostanete busem (12e za studenta, 15e dospělý), cesta trvá kolem dvou hodin a vyhodí vás hned v centru. Aveiro je velmi malé, takže do ubytování to budete mít určitě kousek. Aveiru se říká portugalské Benátky, akorát si odpusťte 987533567890097 lidí na jednom místě mlátící vás selfie tyčí. V okolí nikde nikdo, až na pár turistů a místních okolo. Je tu vážně klídek, což je po Lisabonu balzám pro duši.
Aveiro doopravdy vypadá jako z pohádky, je protkáno sítí kanálů, kde jezdí barevné loďky, které vás svezou za 8e. My jsme si ale tuto srandu odpustili, byla to jediná turistické atrakce zde.
Osobně vám doporučuji si městečko v klidu projít, za jedno odpoledne máte hotovo, budete dost fotit, jelikož je velmi instagram friendly.
Jejich tradiční dobrota je Ovos Moles, což je vajíčkový krém v tenkém těstíčku velikosti lískového oříšku. Zkuste, pokud máte rádi dost vajíčka. Já je miluji, ale tohle na mě bylo moc.
Určitě navštivte i Parque Infante D. Pedro, což je malebný park jen kousek od centra.
A pokud jste prasátka jako my, tak vám doporučuji Bella Pizza, kde si dáte ne italskou, ale pořádnou americkou pizzu. Za minimální cenu 5e pizzu pro čtyři a ještě si přidáte, protože to je neuvěřitelná bašta.
Aveiro určitě nesmíte vynechat, pokud máte rádi malá, neznámá městečka bez lidí. Začínám být dost alergická na všechna velká, turistická města a destinace, takže pokud chcete klid, doporučuji. Samozřejmě, byli jsme zde na začátku května, což je také nutné vzít v potaz.
Aveiro in Portugal was highly recommended to us. 
Since I have tons of photos from Aveiro, I will seperate it in two articles. I want you to enjoy all the photos properly and tell you all the important info about this place. :)
From Lisbon you will get here by bus (12e per student, 15e for adult), the journey takes about two hours and takes you right to the city center.
Aveiro is called Portuguese Venice, just forgive 987533567890097 people in one place beating you with selfie sticks. There are not so many tourists, even locals around. So you will have your peace and quiet here.
Aveiro really looks like a fairy tale, the famous canals will take you all around the city, you can just walk around, like we did, or take a boat trip for 8e.
Personally, I recommend you go for a quiet walk, in one afternoon you will see everything. But of course to enjoy it fully, spend more time and take lots of photos, because it is very instagram friendly.
Their traditional sweets are Ovos Moles, which is an egg cream in thin pastry, small like a nut. For me, it was super eggy, maybe even too much.
And if you are piggies like us, try Bella Pizza, really mean and cheap pizza right in the center.
Surely visit the Parque Infante D. Pedro, a picturesque park just outside the center.
You can't miss this place if you like small, unfamiliar towns without tourists. I am quite allergic to all major, tourist cities, capital and destinations, so if you want peace, I recommend this Portuguese treasure. Of course, we were here in early May, which also needs to be taken into account. Probably in high season it looks different.
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
Aveiro, Portugal
DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? PLEASE, SHARE IT. I WILL BE MORE THAN GLAD. THANK YOU. :)

14 komentářů

  1. To je tak krásné místo! Nikdy jsem o Aveiru neslyšela, děkuji za inspiraci! Až někdy pojedeme do Lisabonu, tak určitě nevynecháme :)

    OdpovědětVymazat
  2. These pictures are stunning! I've always wanted to visit Portugal, and not Aveiro is on my bucket list of places to go!

    OdpovědětVymazat
  3. Beautiful photos! I want to go there now! Love the food mentions too :)

    OdpovědětVymazat
  4. Gosh, the colours are so beautiful and vibrant!

    Meg | Elmpetra

    OdpovědětVymazat
  5. Great Photography and post - It looks like a beautiful place!

    OdpovědětVymazat
  6. So pretty! I wanted to go there to see those houses in stripes, but it was too far for our road trip, so we ended up going to Porto Covo, which I can highly recommend as instagram friendly as well ;)

    http://worlderingaround.com/en/countries/porto-covo-the-colourful-town-in-the-south-of-portugal/

    Aga

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je krása! Určitě si to zapíšu pro případné cesty :) mám ráda, když je na místě míň lidí, takže rozhodně místo, které za to bude stát

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné fotky! Obdivovala som ich už na Instagrame a zvažujem. To kúzelné miesto budem musieť niekedy navštíviť. Ďakujem za super tip :)

    MargiFashion

    OdpovědětVymazat
  9. Amazing Photos! Looks a lovely place to visit

    OdpovědětVymazat
  10. Tolik krásných fotek na jednom místě! takové místo se musí fotit samo. Zrovna plánujeme podzimní dovolenou, myslíš, že je Portugalsko dobrá volba v říjnu? Bude ještě teplučko na koupání?

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  11. Thank you for your visit. The city is also quiet in the summer, with stunning beaches not so far (10kms from the center).
    The city is (not yet) in the tourist "must to visit" guides and this is cool because we maintain the essence.

    And one question: what about the locals? I ask you because in my own opinion what makes Portugal so cool are: the people!

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)