Social icons

Co dělat v Lisabonu: 5 tipů

25. srpna 2017

Nasbírala jsem pro vás dalších pět věcí v Lisabonu. Tentokrát je to opět jídlo, street art a výhledy. Tady jsou poslední tipy: ZDE a ZDE.

Než se k tomu ale dostanu, mam pro vás tip po letech života v Portugalsku. Kdy je nejlepší doba na návštěvu Portugalska? Zkuste se vyhnout létu, pokud vám to situace samozřejmě dovolí - hlavně se vyhněte sprnu, moc lidí, vedra k nevydržení. Teď už po letech, že nejlepší doba na návštěvu Portugalska je pozdní podzim či jaro. Voda je teplejší než v létě, málo lidí a počasí je úžasný. Vyhnete se i tak už otřesným davům. 

EN: One of the most favorite article from my life in Lisbon: 5 things in to visit, to do and to try. Read the last two HERE and HERE

In the beginning, let me just tell you, after years of living in Portugal, the best time to visit the city and Portugal in general, is late autumn and spring. Summer is just not good at all. In Autumn, there are less people, water is warmer and weather is just amazing. Think about this when you are planning the best time to visit Portugal, Lisbon.

Co dělat, navštívit a nevynechat v Lisabonu? Čtěte níže:

Lisbon, Portugal, Lisabon, ejnets

1. Kam v Lisabonu na brunch? Dear Breakfast.

Pokud si chcete užít klasický brunch. Doporučuji udělat rezervaci, momentálně mají v Lisabonu několik poboček.
EN: Great for brunch, book a table in advance. They have plenty of cafes around Lisbon.

2. Výhledy v Lisabonu: Capela de Santo Amaro

Místo, které v Lisabonu ještě není tam objevené? A vykouzlíte zde i nádhernou fotku? Z Capela de Santo Amaro máte ten nejkrásnější výhled na lisabonský most 25th de Abril. Nebo můžu doporučit na vínko při západu slunce.
EN: Is this like a Lisbon secret? Because I have seen several photos with this special view, but nowhere written where it is. Well, I found it! I saw it from the bridge on my way to the beach. And it is amazing. THE BEST VIEW OF THE 25TH DE ABRIL BRIDGE I have seen so far. 

3.  Lisabonský půlmaraton / Lisbon half marathon

Jste nadšenci do běhání? Čas a dovolená vám umožňují si zvolit cestování, kdy potřebujete? Co takhle zkusit navštívit Lisabon během jeho známého půlmaratonu? Budete mít totiž jedinečnou možnost běžet přes Ponte 25 de Abril, který není za normálních okolností chodcům přístupný. Je to zážitek na celý život, sama jsem to absolvovala a ráda bych si to zopakovala.

EN: Are you a running enthusiast? Time and vacation allow you to choose to travel when you need to? How about trying to visit Lisbon during its famous half marathon? In fact, you will have the unique opportunity to run across the Ponte 25 de Abril, which is not normally accessible to pedestrians. It's an experience of a lifetime, I've done it myself and would love to do it again.


4. Procházky po Lisabonu: STREET ART IN GRACA

V části Graca je několik nových murales. Skočte se na ně podívat, stojí to za to a hlavně celá Graca je nádherná, takže si to tam v klídku projděte. 
EN: There some super cool new street art murales in Graca. Go to check them out and spend some time in this amazing part of Lisbon.

5. Jídlo: LANDEAU CHOCOLATE CAKE 

Říká se mu ten nejlepší čokoládový dort na světě, je to samozřejmě lehce hyperbola, ale pokud máte už dost Pastel de Nata, ale nikdy nemáte dost sladkého, zkuste toto. - WEB ZDE.
EN: The famous chocolate cake in Lisbon. It is really the best, little bit expensive for almost nothing, but yummy. The cake is nice for a change from Pastel the Nata.  - WEBSITE HERE.

Líbí se vám, co dělám? Můžete mi koupit kafe, na podporu tohoto blogu a mé závislosti. Protože si za to určitě nekoupím víno. :) Děkuji, že čtete a chodíte sem.


Lisbon, Portugal, Lisabon, ejnets
Lisbon, Portugal, Lisabon, ejnets

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)





Lisbon, Portugal, Lisabon, ejnets

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

11 komentářů

  1. prvá fotka je neskutočne krásna! ;) keby som niekedy plánovala cestu do Portugalska, určite sa nechám tvojím článkom inšpirovať :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle článek mě baví, hlavně jsem se musela smát u těch "rýpnutí" vůči moderním hipster kavárnám. Protože to jsem celá já - ale i tak do nich chodím. Jednoduše mám ráda design a je fajn, že tenhle trend napomohl tomu, aby vznikala hezká místa...ale ty jo!!! Upřímně? To už fakt nikdo nemá rád kavárny s obřími křesly, útulnými kouty nebo trochu "high style" designem? Já teda jo...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a tenhle článek jsem si četla už včera...a v noci se mi o tom mostu zdálo! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milujem články tohoto typu :) krásne fotky!

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou super tipy, hlavně to doporučení na období.

    OdpovědětVymazat
  6. Dostala jsem desnou chuť na ten čokoládový dort, i na ten avotoust a v neposlední řadě i na ty cupcaky :D

    Samotnou by mě asi nenapadlo, že nejlepší to tam bude na podzim, bála bych se studeného moře, takže nejlepší tip! :-)

    PS. Nádherný fotky ☺🔝

    OdpovědětVymazat
  7. Kamarádce by se líbily Murales, mě by se líbila vyhlídka na most.
    No nevybere si v Lisabonu každý?

    gingerjannie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Beautiful article!

    OdpovědětVymazat
  9. Achjo Anet, proč mi tohle děláš! :D Musím říci, že díky Tvému blogu a hlavně fotkám, jsem si Lisabon přidala na přední příčky mého žebříčku míst, kam musím! :) A info o tom, že je tam nejlépe více méně TEĎ mě skoro nutí koupit ihned letenku! :D Ale asi to nechám na příští rok! :) A tento street art je prostě nááádherný! :)

    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
  10. Pictures looking great. Food too.!

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)