Social icons

BACKPACKING AMERICA II. | HOW TO DO MIAMI LOW-COST

23. listopadu 2017
Miami, Florida, USA, ejnets.com

So Miami or Florida is not exactly a place that would be on my bucket list. Till now. I always got the feeling of posh and plastic people. There are many of them (like anywhere else, I guess), but I loved it. It is more Latino than American, you hear more Spanish than English and I absolutely loved that. 
I always forget how nice the Americans are. After coming from the Czech Republic, that is soo refreshing. In every situation, they are just amazing.
Miami has an amazing vibe, all the palm trees, sun, ocean and unreal street art. It is just too much expensive for my taste, but I guess that is the price to pay for greatness. :) No wonder Americans love it so much, me too. I can't wait to go back next year.


So here are my first traveller's tips for accommodation and transports, how to do Miami with low budget:


WHERE WE STAYED?
As we are doing a huge trip around South America, we don't have money to spare just like that, so we have booked a hostel right at the South Beach, for like 10 dollars a night with some kind of breakfast. It was a classical hostel, nothing special. Maybe could have been little bit cleaner and definitely they need to get new management, because it was the only horrible thing about this experience. If you wanna do Miami cheap and be right in the heart of South Beach, this is what you need. The Ocean Blue Hostel HERE.

HOW TO GET AROUND?
So I have heard, it is not easy to get around Miami. But after Spain and Portugal, nothing can be worse and Miami seemed quite organized comparing to these countries. You have to wait a lot, but it will get you from one point to the other.
One thing, I did not see anywhere mention, are the Trolleys for free all around Miami. They go around South Beach, but they don't connect South Beach and Downtown. From Downtown you can get others to all those places like Wynwood, Little Havana, Little Haiti and Art District. It is little bit complicated to find the right ones, but you can download an app or just ask. Check it HERE.
With normal buses you can get a ride for 2,25. At this point, get a daily ticket for 5 dollars, at least if you need to get from South Beach and back or to go faster around the city, in the end the price is quite fair.

We tried Uber from the airport and I was really disappointed, it was expensive, the driver was mean and they charged us for late cancelation twice, even though we did it on time.
Wi-Fi wasn't good at all in Miami, so I would recommend you to buy a sim-card before you travel, probably on the plane. We didn't do it and I was losing my nerves all the time.
And the best things are anyway always for free, so we have enjoyed the most beach, street art and beautiful Art Deco on South Beach. Don't miss sunsets and sunrise on South Beach, it was one of the most beautiful things I have ever seen in my life. :)
But let's leave it for next time, I will show you my favorite places of the famous city of Sunshine State. :)
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, město, která určitě nebylo na mém bucket listu. Ani z daleka! Co bych tam já šmudla z horní dolní dělala, že. Jenže, jak už jsem vám jednou psala, pokud se chystáte do Jižní Ameriky, dost pravděpodobně váš let povede přes Floridu. Letenky do Miami a hlavně z Miami jsou levné. 
Například, na zpáteční cestu z Kolumbie, let Medellin-Miami je asi za 60 dolarů, což si myslím je velmi, velmi rozumné. Ačkoliv Miami není ani zdaleka low-cost, lety ale jsou a má skvělá spojení.
A když už ty letenky byly tak levné a měli jsme 24hodin layover, proč se nepodívat o pár dní později. O šest dní později to vyšlo do Limy ještě levněji, takže plán byl jasný. Bude velmi skromná dovolená v Miami.
Více se o tom rozepíši v dalším článku, ale Miami je láska na první pohled a naprosto chápu, co na to Američani vidí. :)

UBYTOVÁNÍ V MIAMI
Zabookovali jsme si hostel hned na South Beach za 10 dolarů na den se snídaní. Do teď nám to nikdo nevěří. Hostel najdete TADY.
Spala jsem naposledy po hostelech pět let nazpátek, takže jsem si docela odvykla. Až na El Camino, kde vlastně Albergue fungují na bázi hostelů.
Po příletu, kdy už jsem nespala něco víc přes 30 hodin, přišel šok. Bylo nás 12 na pokoji s mini koupelnou, žádná sláva to nebyla, to vám povím.
Ale člověk si zvykne na všechno. Věřte mi, vážně na všechno! Ráno mi to ani nepřišlo. Úklid byl pořádný a nakonec jsme se seznámili s Kolumbijci, kteří nám pomohli doplánovat cestu po této krásné zemi. Jediné, s čím mam do teď problém, je připojení, to tady vážně vázne. A management v hotelu trochu váznul taky, asi jediný z celého Miami, kdo byl nepříjemný.
Jestli chcete v Miami ušetřit a být hned na pláži, tohle je nejlepší řešení. Samozřejmě, musíte snížit vaše nároky, ale pro low-cost doporučuji.

Potom už je Miami jen na vás, jak to pojmete. Jelikož jsme byli hned na South Beach, většinu času jsme ani do Downtown nejeli a jen si užili právě ten pravý Miami Vibe na plážích. Co jsem pochopila, jezdí se sem hlavně pařit, mě ale do klubů a podobných velkých blázinců nikdo nedostane. Dress-code byl na mě taky moc: upnutý šatičky, podpatky, tuna make-up a čím víc kůže ukázat tím lépe. Takže osobně vážně nejsem Miami materiál, ale jsem si jistá, že pokud hledáte, najdete zde skvělou alternativní stránku. Na to ale nebyl čas a ani peníze popravdě.

Miami je vyloženě latino, domluvíte se spíše Španělsky než Anglicky a všichni jsou strašně fajn. Vždycky mě hrozně překvapí, jak jsou Amíci milí, všude a skoro za každé situace. Což je strašně vtipný, protože když tohle píšu, sedím vedle Amíka, který mi v podstatě během hodiny vyklopil celou cestu na Machu Picchu a dal mi ty nejcennější tipy, kontakty a informace, jak to zvládnou za levno a nejlépe. Zlatí lidé.

DOPRAVA PO MIAMI
Z letiště jsme jeli Uberem a osobně nevím, zda vám ho mam v Miami doporučit, protože to vyšlo draho. Je zde hromadná doprava, ale přiletěli jsme velmi pozdě, takže Uber byla jediná šance. Vyšlo to až moc draze a samotný servis za to taky nestál.
Po Miami se dostanete veřejnou dopravou i zadarmo, to jsem se třeba nikdy nedočetla a je to dost důležitá informace. Jezdí zde tzv. Trolleys, najdete je po celém Downtown a směřují do všech turistických destinací. Jako Wynwood, Little Havana, Little Haiti, Art District a kolem South Beach. Pozor, nespojují ale Downtown a South Beach, to si musíte zaplatit klasický bus za 2,25 a pozor na druhou, musíte mít vždycky peníze přesně, jinak vás do autobusu nepustí. Určitě je lepší si pořídit pro jistotu celodenní jízdenku za 5 dolarů a něco.
Před cestou jsem slyšela, že doprava není zrovna skvělá v Miami. To samozřejmě není, pokud to srovnáte se Španělskem a Portugalskem, tak vás nemůže nic překvapit.
Co se týče dopravy na letiště, tedy na Fort Lauderdale, je to dost složité a doopravdy si musíte dávat pozor, na který autobus skočíte. Ale dá se to zmáknout, jen to trvá skoro dvě hodiny! Udělejte si čas a mějte i sebe vždy drobné, jinak vás do autobusu ani nepustí. 
My jsme nastoupili dvakrát špatně a jednou špatně vystoupili. Autobus z centra vás vezme jen na terminál 1 a potom jede zpátky do města. Po Fort Lauderdale dále rozváží klasický letištní autobus. 


Pokračování příště, děcka, protože už takto se s tím "Peru" pěkně dlouho a nikdo nechce číst dlouhý, informativní články. V dalším článku už vám ukážu více fotek a která místa jsou MUST-SEE v Miami. :)
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
Miami, Florida, USA, ejnets.com
DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

3 komentáře

  1. Amerika je dost draha, takze je fajn vidiet clanok o tom, ako sa to da aj s nizsimi vydajmi ;)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
  2. Opět naprosto nádherné fotky. Těším se až se tam taky někdy podívám :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Já rozhodně nejsem cílovka, která do Miami pojede...ALE oh god ten burger mě zaujal :D

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)