Social icons

BACKPACKING AMERICA III. | WHAT TO VISIT IN MIAMI

29. listopadu 2017
Miami, Florida, ejnets, Wynwood


What to visit and what I loved about Miami
WYNWOOD DISTRICT
We went to Wynwood twice, just because I needed to admire the Gorillaz mural more and more.
By the way, you know it's a pretty new thing? It is linked to their new album, so it can't be older than one year. Right from the side, you have another mural: "Don't get lost in heaven."which is one of the best songs written by them.
Surprisingly, there were not so many people here, so you have a space to take photos of those walls as long as you want. But get ready for the heat, that's why the crowds are heading mainly during the gold hour here. In Wynwood Walls itself, you will not find as many walls as outside of this place, just get lost around this beautiful district and you will see.
And another pearl is that you can find enough artists here like in Lisbon and Madrid in Tabacaleria.
The walls themselves are really amazing. I have not seen one that is not a work of art.

LITTLE HAVANA
If you want to visit an even more tourist area, it is Little Havana. I saw lots of photos, but the reality was a bit different. A lot of people and thousands of attractions for tourists at unreasonable prices. It's definitely worth a visit, there's a very nice atmosphere, but I would not expect much.
What's the nicest thing about this place? DOMINOES! On the main street, Calle Ocho, you will find Maximo Gomez Park, or Domino Park, where there are several tables and all of them are full of players, they smoke Cuban cigars and discuss the latest gossip or news in the world. This is the one thing you can't miss in Little Havana.

LITTLE HAITI
It was little bit a walk from the last stop of the free trolley (I talked about it HERE.) And you won't meet so many tourists like in Little Havana, at all actually. I went here mainly because of the small, colorful and cute houses. There is not much to see, but for me, this was enough and not many people know about this place. :)
What you might be interested in is an amazing music store. PARADISE ON EARTH (HERE)! They have everything and if I did not travel with my backpack, I would take about 30 vinyls.
And if you're interested in underground fanzines, like us, you'll find lots of them too.

ART DECO HISTORIC DISTRICT
Art Deco architecture is located on South Beach, it is well-known here and therefore also has incredible GLAM vibrations of pastel colors, palms and luxury. You won't want to leave this place. I really loved Art Deco, although it is slightly out of my usual style.
Of course, this part of Miami is spoiled by tourism and tons of people. It's definitely worth seeing and taking many beautiful photos, not like me just with my phone, because I am lazy all the time.

SOUTH BEACH
South Beach itself is an endless paradise. Kilometers and kilometers of white sand, incredible blue and warm ocean (which is a very pleasant change from Portugal and here in Peru, where the Pacific is, once again.. cold). It is possible to surf and, I have to admit, I am disappointed cause I was, yet again, lazy to try it there.
At South Beach make a space in your busy schedule to see some sunsets and sunrise. There is nothing more beautiful. :)
It's not just about the beaches, I also recommend going outside the tourist destination and definitely go to South Pointe Pier and the park of the same name.

As I said in the last article, I really loved Miami. It has an incredible vibe and it is the perfect holiday destination. I can't imagine my life there, it is really expensive and too many people for my taste. The beach is amazing though and Miami weather is the TOP.
I think there is much more from Florida to see, I have heard that Orlando is even better for the atmosphere. What do you think? Have your ever traveled in the Sunshine state? Do you have any future recommendation for me?


Co navštívit a co jsem si zamilovala v Miami

WYNWOOD WALLS AND DISTRICT
Do Wynwood jsme jeli dvakrát, už jenom z toho důvodu, že jsem stála před murales Gorillaz a koukala na to jak na zjevení.
Mimochodem, víte, že je to fresh záležitost? Je to spojené s jejich novým albem, takže to nemohlo vzniknout ani ne před rokem. Hned ze strany máte jejich další mural s: "Don't get lost in heaven." což je jejich jedna z nejlepších písniček, co kdy byla napsaná.
Překvapivě zde nebylo ani tolik lidí, takže máte prostor se u těch zdí nakrucovat, jak dlouho chcete. Ale připravte se na vedro, proto sem davy míří hlavně během zlaté hodinky. V samotném Wynwood Walls nenajdete tolik stěn, jako když se sami projdete po okolí.
A další perlička je, že zde najdete dost umělců jako v Lisabonu a v Madridu v Tabacalera.
Samotné stěny jsou doopravdy úžasné. Každá má něco do sebe a neviděla jsem ani jednu, která by nebyla umělecké dílo.
Mimochodem, ve Wynwood se neustále konají akce, koncerty a asi týden nazpátek, než Gorillaz začali jejich Europe tour, byli zde s The XX a Bonobo.
To samé se pojí s Miami, v tu dobu, kdy jsme tu byli, zde byl festival s Alt-J a MGMT. Takže jako vždy doporučuji se podívat, co se děje ve vašem okolí.

LITTLE HAVANA
Pokud se chcete podívat i do více turistické části, je to Little Havana. Viděla jsem spousty fotek, ale reality byla trochu jiná. Hodně lidí a tisíce lákadel na turisty za neskutečné ceny. Určitě to za návštěvu stojí, je tam velmi příjemná atmosféra, ale moc bych si od toho neslibovala.
Co je zde ale nejhezčí? DOMINO! Hraje se zde hojně. Na hlavní ulici, Calle Ocho, najdete park Maximo Gomez, nebo-li Domino park, kde je několik plných stolů a všichni u nich paří domino o sto šest, vykuřují kubánské doutníky a probírají poslední drby či novinky ve světě. To jediné si nesmíte nechat v Little Havana ujít.

LITTLE HAITI
Do Little Haiti se budete muset projít a je to pravý opak Little Havana, zde nepotkáte nikoho, spíš na vás lidi budou divně koukat. Nic moc zajímavého tady taky není, pokud nejste ujetý na malý, barevný domečky jako já, asi to nemá cenu se sem vláčet.
Co by vás ale mohlo zajímat je naprosto neskutečný hudební obchod SWEAT RECORDS. RÁJ NA ZEMI! Mají tady všechno a pokud bych necestovala s batohem, odvezla bych si asi 30 desek za minimální ceny.
A pokud vás zajímají underground fanziny, jako nás, tak zde jich najdete taky spousty.

ART DECO HISTORIC DISTRICT
Art Deco najdete hlavně na South Beach i s muzeem. Je tím vyhlášená a proto má taky ten neuvěřitelný GLAM vibe pastelových barev, palmy a luxus. Takový, že se nebudete chtít odstěhovat. Já jsem se do Art Deco absolutně zamilovala, i když lehce vybočuje z mého obvyklého stylu.
Samozřejmě, tuhle část Miami kazí turismus a spousty, ale doopravdy spousty lidí. Za vidění to určitě stojí a nebuďte líní jako já a nefoťte všechno mobilem, protože tomu dost na kráse ubere.

SOUTH BEACH
Samotná South Beach je nekončící ráj. Kilometry a kilometry bílého písku, neuvěřitelné modré a TEPLÉHO oceánu (což je po Portugalsku velmi příjemná změna. Tady v Peru je Pacific opět jako ledárna). Dá se zde surfovat a přiznávám, jsem sama ze sebe zklamaná, jelikož jsem se tam na vlnách neprojela.
Na South Beach si vyhraďte pár dní, několik západů slunce a východů. Krása nad krásy, láska nad lásky. 
Není to ale jenom o plážích, doporučuji si projít i mimo turistické destinace. Mezi baráčky, kde bydlí domorodci. Zajděte si také do South Pointe Pier a do stejnojmenného parku.

Asi nemá cenu, abych tady opět básnila, jak moc mě Miami okouzlilo. Nežila bych tady. Moc draho a až moc lidí. Jako dovolenková destinace je to ideál, obzvláště pokud si potrpíte na rušný noční život. A počasí, až na ty mumraje, co se zde dějí, počasí v Miami je dokonalé. 
Florida toho může určitě hodně nabídnout a láká mě si ji projet důkladně. Doneslo se mi, že Orlando má ještě lepší atmosféru než Miami. Byli jste? Nebo se chystáte? Dejte mi vědět. :)

Miami, Florida, ejnets, Wynwood
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets, Wynwood
Miami, Florida, ejnets, Wynwood
Miami, Florida, ejnets, Wynwood
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets
Miami, Florida, ejnets

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

6 komentářů

  1. Vypadá to americky. :-) Moc se mi nelíbí ty grafity, ale jinak je to úžasný. To moře s červánky bych jednou ráda viděla, i když Amerika nepatří mezi můj top sen, kam jet. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. i wish i had these amazing opportunity to visit this place and learn these new cultures!!
    i love the graphite ! your post iss amaaazing girl keep it up
    http://keepitfeisty.com

    OdpovědětVymazat
  3. ešte som v Amerike nebola, ale je to môj najväčší sen <3 krásne fotky, vyzerá to tam krásne. Keď sa tam dostanem si určite spomenie aj na tento článok a pôjdem pokukať tieto miesta ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné nádherné fotky a přesně jsi vystihla můj pocit z Miami ;) Navíc jsem si všimla, že nás dost zaujaly stejné věci.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Miami is an amazing city. I haven’t spent too much time there and hopefully can go back to visit again.

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)