Social icons

BACKPACKING AMERICA XI. | SMALL GUIDE TO AREQUIPA, PERU

9. března 2018
Arequipa, Peru, ejnets.com

Almost everyone you meet in Peru, especially backpackers, will tell you that Cusco is the most beautiful city of Peru. It wasn't for me (read HERE), Arequipa was the best for me. The city is incredibly picturesque, colorful, quiet and without crowds. Everyone will also tell you that two days are enough. We were here for almost four days and I would have stayed longer, mainly because of the amazing atmosphere.
It is Peru's second largest city, has an active volcano and it is another city 2k above sea level. It is called Ciudad Blanca, due to the beautiful white volcanic stones from which buildings are built. Even if you do not find anything connected with the Incas, it is, of course, UNESCO heritage and you will find it 1000km far from Lima in the south of Peru.

CZ: Skoro každý, koho v Peru potkáte, hlavně batůžkáře, vám poví, že Cusco je to nejkrásnější město Peru. Pro mě tomu tak nebylo (čti TU), pro mě byla nejkrásnější Arequipa. Město je neuvěřitelně malebné, barevné, klidné a hlavně bez davů lidí. Všichni vám také řeknou, že dva dny stačí. My zde byli skoro čtyři dny a klidně bych zůstala déle, hlavně kvůli úžasné atmosféře.
Je to druhé největší město Peru, má aktivní sopku a samozřejmě je ve vysoké nadmořské výšce. Říká se mu Ciudad Blanca, kvůli krásným bílým sopečným kamenům, ze kterých jsou postavené budovy. I když zde nenajdete nic spojeného s Inky, patří samozřejmě do UNESCA.
Arequipa, Peru, ejnets.com
What to visit in Arequipa?
Monasterio de Santa Catalina
The price is around 40soles and this place should be on the top of your Peru bucket list. It is a small town in the city, nuns lived there and now there is a modern monastery right next door. These monasteries are known mainly because of their colors - red, white and blue. It's easy to get lost there and if you like colorful travelling, you will love this place.
San Camilo market
A little bit of everything, you will eat greately here, you can get amazing smoothies and your eyes will go all around the colors. And as everywhere in Peru, everything is super cheap. This market is right in the center.
Mundo Alpaca
The alpaca world is nothing extra-ordinary, but it's free and you'll see a couple of lamas and alpacas. But what you might like is a demonstration of the differences between all types of alpacas and llamas, so you will never confuse them again.
Center of the city
Arequipa itself has plenty to offer - museums, churches, cathedral and beautiful architecture. Visit Basilica Catedral, Iglesia de la Compania and Casa del Moral.. You will also find a large number of restaurants; among those also our favorite La Lucha burger.
Where to eat in Arequipa?
Zig Zag is one of the best restaurants I've ever visited. This is where you get the best alpaca steak on lava stone and you will not want to stop eating it. And most of all, do not forget to look at the metal spiral staircase, it was designed for them by Gustav Eiffel. And as a bonus, their Chicha Morada is the best you will ever have in Peru.

CZ: Co navštívit v Arequipě?
Monasterio de Santa Catalina
Cena je kolem 40soles a toto místo by mělo být na jednom z prvních na Peru bucket listu. Je to malé město ve městě, žily zde jeptišky, které mají moderní monasterii hned vedle. Tahle monasterie je známá hlavně díky svým barvám - červená, bílá a modrá. Dá se tam lehce ztratit a pokud máte rádi barevné cestování, toto je něco pro vás.
San Camilo trhy
Od všeho trochu, najíte se zde úplně za hubičku, dostanete boží smoothie a oči vám budou přecházet ze všech těch barev okolo a jak už to tak v Peru bývá, všechno bude za úplnou hubičku. Trhy najdete hned v centru.
Mundo Alpaca
Svět Alpaky není nic převratného, je to zadarmo a uvidíte tam pár lam a alpak. Co by se vám ale mohlo líbit je ukázka rozdílů právě mezi všemi druhy alpak a lam, takže už si je nikdy nebudete plést. Následně tam najdete i ukázku jak se tvoří vlna a jaké vlna patří ke komu.
Centrum města
Samotná Arequipa má toho hodně co nabídnout - muzea, kostely, katedrálu a krásnou architekturu. Navštivte Iglesia de la Compania, katedrálu, Casa del Moral a výše zmíněný trh. Najdete zde i velké množství restaurací a náš oblíbený burger La Lucha.
Kde se musíte najíst v Arequipě?
Zig Zag je jedna z nejlepších restaurací, co jsem kdy navštívila. Přesně tady si dáte ten nejlepší steak z Alpaky na lávovém kameni a nebudete chtít přestat jíst. A hlavně, nezapomeňte si prohlédnout kovové točité schodiště, bylo totiž navrhnuto právě pro ně samotným Gustavem Eiffelem. A jako bonus, jejich Chicha Morada je ta nejlepší v celém Peru, co jsem měla.
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
We also celebrated the New Year's Eve in Arequipa and it was very nice. Another thing about Latin America, or at least Peru, is that they really enjoy fireworks.
In the next article I will tell you how we got from Arequipa to the border and then across the border with Bolivia.

CZ: V Arequipě jsme také oslavili příchod nového roku a bylo to vážně úžasné, další věc o Latinské Americe je, nebo alespoň o Peru, že si vážně potrpí na ohňostroje.
V dalším článku vám povím, jak jsme se dostali z Arequipy na hranice a následně přes hranice s Bolívií.
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com
Arequipa, Peru, ejnets.com

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? SHARE IT AND LET OTHER TRAVELERS KNOW ABOUT THIS MAGICAL PLACE. THANK YOU. :)

Cestování na vlastní pěst, bez pravidelného příjmu je těžké. Pojďme si navzájem pomoci, ZDE najdete kredit na airbnb.com, pomůžete jak sobě, tak i mně, pokud se zaregistrujete pod mým linkem. Díky :)

As you probably know, travelling by yourself without any income is hard and challenging, help me and yourself by registration HERE on airbnb.com for some extra money for our amazing travels. Thank you so much! :)

9 komentářů

  1. Vždy se těším až si udělám oblíbený čaj a přečtu si něco z tvého dobrodružství. Ty fotky mi rozzářily dnes ráno. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ti tu Jižní Ameriku tak závidím! Muselo to být skvělé a ty fotky jsou tak plné barev, že člověka prostě nabijí pozitivní energií kdykoliv! ♥

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Terko. Bylo to úžasné, ale velmi, velmi unavující :)

      Vymazat
  3. Na tvoje fotky je fakt radost pohledět :)

    OdpovědětVymazat
  4. až mám chuť plakať ako nádherne to tam vyzerá! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to vypadá opravdu krásně :) Zaujalo mě to víc, než třeba to Cusco :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)