Social icons

Lisabonské zápisky | květen 2017

2. června 2017
Lisbon, Portugal

Přijde mi, že květen měl asi 6554 dní. Začali jsme tento měsíc koncertem Placebo, byla jsme lehce skeptická, jelikož Placebo nikdy nebyli moc můj šálek kávy. Ale bylo to vážně super a pokud máte šanci někdy v budoucnu si na ně zajít, tak doporučuji.
No a pak už jsme se vydali na cestu, pokud jste četli předešlé články, tak vám to nemusím připomínat, ale pokud jste tady nový nebo jste to propásli, tak - vydali jsme se směrem AVEIRO a zastavili jsme se i v COSTA NOVA BEACH, což jsou dvě nejbarevnější a nejroztomilejší místa v Portugalsku. A do Aveira s chystáme znovu, to vám ale řeknu až se to bude vážně chystat. :)
Pak jsme pokračovali do Porta, kde jsem byla už po třetí a opět mi pršelo. Nemam na to Porto štěstí a fakt mě to štve. Alespoň na malou chvilku nám vysvitlo slunéčko a já mohla vyfotit pár dobrých fotek (v telefonu, takže...). Článek ZDE.
No a pak už přišlo naše El Camino, nebudu vám to tady opět omílat, protože přijdou další články a už o tom žvatlám tak dlouho, že mě brzo všichni přestanou číst. Veškeré články o Santiago de Compostela cestě ZDE. (Neopouštějte mě, prosím!)
Lisbon, Portugal
V Lisabonu na nás čekalo krásné překvapení. Jacarandá stromy, které kvetou do fialova a je to něco neuvěřitelného. Pokud je chcete vidět, doporučuji celý květen a ještě teď jich pár najdete, ale jen pár bohužel. Jejich fotky jsem dávala SEM a SEM.
Na instagramu jsem zmínila, že hlídám Brazilské děti. Díky tomu mi došlo, že jsem vám k tomu vůbec nic neřekla a možná by se vám to mohlo hodit, pokud budete hledat v Lisabonu práci. Dostala jsem se k tomu přes učení angličtiny. Za Brazilkou, kterou jsem zde nějakou dobu učila, přiletěl její syn a ona hledala babysitter, no a slovo dalo slovo a já jsem se díky tomu posunula měsíc od krachu.
A teď k jádru pudla, ani já, ani Marco neučíme ani jednoho Portugalce. Marco učí převážně Brazilce a to italštinu, já angličtinu. Proč vám to ale říkám.. Tyhle lidi jsme dostali díky fakultě práv tady v Lisabonu. Na této fakultě je doopravdy hodně Brazilců, kteří sem jezdí dostudovat jejich PhD. Mají nějakou smlouvu s univerzitou a proto dochází k výměnným pobytům.
Fakultu práv najdete v Cidade de Universita a hned na druhé straně je filozofická fakulta, FLUL. Hlavně na právech hledají doučovatele neustále, takže jednoduše si musíte napsat inzerát, několikrát vytisknout a roznést ho všude po fakultě. Italština je zde velmi žádaná, takže pokud umíte, najdete si dost studentů, Marco se tím tady v podstatě poslední tři měsíce živí a vychází úplně v pohodě. Já umím úplně kulový, takže nemam na jídlo.. Každopádně, takhle jsem se k práci dostala já a nevidím důvod, proč byste se nemohli dostat i vy. :)
Lisbon, Portugal
A v neposlední řadě, jak jste mohli číst TADY, začala jsem spolupracovat se stránkou LEVNOCESTOVÁNÍ.CZ a moje další články o cestování najdete tam a hlavně i super rozhovor se mnou (TADY), abych jako byla důležitá a když rozhovor vyšel, chodila jsem po Lisabonu asi TAKHLE.
A odkazů není nikdy dost, kdo nemá rád protivné klikání a následné vracení se. Tady máte moje oblíbence za poslední měsíce:
Anetka se vydala na cestu kolem světa a ještě dál (ne, nemluvím o sobě) ale o www.annierockwell.com, která má krásné, romantické a snové články. :)
Lenka má moc krásný blog a ještě krásnější články. http://pragueandelsewhere.eu
Míša má přesně takové články, jaké bych chtěla jednou mít, ale takový level se asi nikdy nedopracuji. http://1001voyagesgourmands.com
A poslední tenhle měsíc vám doporučuji Adélku, kterou mam moc ráda z jejích článků a blog je samozřejmě super. https://obrazemblog.wordpress.com

Vám přeji krásný červen, my dneska razíme na Guns&Roses a příští týden mi přijde mamka s bráchou. Nemůžu se dočkat! :)
Lisbon, Portugal
Lisbon, Portugal
Lisbon, Portugal
Lisbon, Portugal
Lisbon, Portugal, Ejnets

8 komentářů

  1. Tak já si k obídku otevřu tvůj nový článek, že si počtu - a směju se, jak popisuješ, že neumíš nic, tak nemáš na jídlo :D (Já zrovna začala pracovat na ŽL a teď sice pracuji, ale kdo ví, co bude, až skončí smlouva, tak soucítím) :D A pak vyjeknu, když vidím odkaz na Obrazem. To je tak milé - moc děkuju :) Made my day!

    OdpovědětVymazat
  2. Je to neuvěřitelný tady sedět, koukat z okna na podobný výhled a být ti tak blízko! :D Už se těším, až vyrazíme :)))

    OdpovědětVymazat
  3. a děkuju ti za ta slova ve článku Anetko <3

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé moc děkuji za zmínění mýho blogu Anet :) Krásné fotky jako vždy! A jsem ráda, že nejsem jediná partnerka Itala, co neumí italsky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Po čtení tvého blogu zařazuji Portugalsko na přední příčky mého wishlistu.. :-) Po Dubaji by to byla fakt příjemná změna. :)

    OdpovědětVymazat
  6. I don't understand Czech but photos are lovely. I stayed in Alfama while in Lisbon and enjoyed this amazing views over the city (your last photo).

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)